Egy friss, ám ismert TF-es diplomás
2017. július 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Rendkívül eredményes időszakon, vagy hogy sportnyelven fogalmazzunk, idényen van túl a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ). Balogh Gábor, az MDSZ elnöke pénteken vette át diplomáját a Testnevelési Egyetemen és többek közt ezért is boldogan beszélt az elmúlt időszakról.  

Mik a legfontosabb eredményei, tanulságai a 2016-2017-es idénynek?

A legfontosabb talán az, hogy stabilizálni tudtuk az MDSZ, valamint a diákolimpiai versenyrendszer működését – válaszolta érdeklődésünkre a negyvenéves sportvezető, korábbi világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes öttusázónk. – Szintén jelentős eredménynek tekinthető az is, hogy sikerrel pályáztunk EU-s programokra.

Miben lehet az önök segítségére a Testnevelési Egyetem?

Mindenekelőtt az edző- és szakemberképzésben. Világszínvonalú képzés zajlik a TF-en! A mindennapos testnevelés bevezetése miatt nagyon nem mindegy, milyen képességű testnevelő tanárok kerülnek a pályára, s örömmel mondhatom, a TF ebben a tekintetben is élen jár.

Nagyon örülök annak is, hogy most szereztem meg a TF-en a másoddiplomámat sportmenedszer szakon, mert fontosnak tartottam, hogy sportvezetőként legyen ilyen képesítésem is. 

Balogh Gábor

Olimpiai ezüstérmes, kétszeres egyéni világbajnok sportvezető, öttusázó.

Kiváló eredményeket ért el öttusázóként – sportvezetői feladatai mellett mennyi ideje marad sportolásra?

Arra mindig van, kell, hogy legyen idő! Hetente négyszer tréningezek, kétszer például bokszedzésre is járok, valamint az úszás és a futás is az edzésem állandó része.

És a vívás meg a lovaglás?

Azok sajnos már nem.

A héten kezdődik a vizes világbajnokság, ilyen volumenű sporteseménynek korábban még nem adott otthont Magyarország. Kint lesz az eseményen?

Természetesen! Akkreditálva vagyok a világbajnokságra, ott a helyem.

Ön szerint hány magyar aranyérem születik?

Hat magyar aranyra tippelek.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!