Szávay Ágnes: Mindörökké tenisz!
2017. július 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az idén végzett a Testnevelési Egyetem sportmenedzser szakán Szávay Ágnes, minden idők egyik legjobb magyar női teniszezője, ötszörös WTA-torna-győztes korábbi klasszisunk. Ezúttal vele beszélgettünk, régi ismeretségünkre tekintettel tegeződve.

Miért tartottad fontosnak a sportmenedzser szak elvégzését?

Amikor elkezdtem, nem is gondoltam volna, hogy ennyi hasznos tárggyal ismerkedhetek meg – válaszolta a 28 esztendős Szávay Ágnes, aki 2008 áprilisában érte el legjobb helyezését, akkor 13.-ként jegyezték a teniszezők világranglistáján. – Én üzemeltetem a TF teniszpályáit, tenisziskolát is vezetek, s a TF-en tanultak rendkívül hasznosak a munkámban, a vállalkozásomban. Gyerekekkel is foglalkozom, közel százan járnak a tenisziskolánkba.

Szávay Ágnes

Lesz némelyikükből olyan jó teniszező, mint amilyen te voltál?

Tehetségeink mindig is voltak, vannak és lesznek, a közelmúltban pedig eldöntöttem, hogy versenyzőkkel is foglalkozom. Mindamellett az a legfontosabb a számomra, hogy a gyerekek örömmel jöjjenek teniszezni, és mosolyogva menjenek haza az edzésről. Szeressék a teniszt, a sportolást – ez a legfontosabb!

Babos Tímea, illetve Fucsovics Márton révén a nőknél és a férfiaknál is van jelenleg Top 100-as teniszezőnk. Róluk mi a véleményed?

Timi sokat tett azért, hogy bekerüljön az első százba, de ott megragadni nagyon nehéz lesz, sokkal nagyobb rajta a nyomás, mint amikor még a százba igyekezett. Ami Marcit illeti, nos, ő kivételesen tehetséges, zseniális játékos, már rég a legjobb százban kellene lennie. Örömmel látom, hogy változtatott a hozzáállásán, nagyon szurkolok neki, hogy minél előrébb jusson a világranglistán. Edzője, Sávolt Attila az elmúlt évtizedek legjobb férfijátékosa volt, hihetetlenül szorgalmas, nyilván ő is szerepet játszott Marci előrelépésében.

Ha behunyod a szemed, és húsz évet előreugrasz az időben, mit látsz?

Azt, hogy még mindig a tenisszel foglalkozom. Nekem ez az életem, amíg lehet, szeretnék a sportágban maradni. Ha majd családom lesz, bizonyosan nehezebb lesz összeegyeztetni, de megpróbálom.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!