Karlócai Julianna: Óriási élmény volt!
2017. szeptember 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kedd este már bravúros játékkal felkészülési meccset nyert az NB I-es MTK ellen a TFSE kosárlabda-csapata, de voltak olyan játékosok, akik még egy nagy esemény hatása alatt álltak. A napokban ért véget a 2017-es Universiade, a tajvani Tajpejben megrendezett egyetemi csúcseseményen női egyetemi válogatottunk a tizenhat csapatos mezőnyben a tizedik helyen végzett. A mieinket erősítette Mihálczi Diána és Karlócai Julianna. 

Mi most Juliannával, egyetemünk sportszervező szakának végzős hallgatójával, a TFSE kosárcsapatának tagjával beszélgettünk, aki az egyetemi játékokon egyedüliként volt TF-es hallgatóként és egyben TFSE sportolóként jelen. A 180 centiméter magas kosaras az úgynevezett 3-as poszton, bedobóként szerepelt az együttesben.

„Minden mérkőzésen pályára léptem, és igyekeztem a lehető legtöbbet hozzátenni csapatunk játékához – mondta érdeklődésünkre Karlócai Julianna. – Ha pontot nem is sikerült minden bevetésemen szerezni, úgy érzem, hasznosan játszottam.”

Nem volt könnyű helyzetben sem ő, sem pedig a válogatott, a riválisok ugyanis bivalyerős kerettel érkeztek Tajpejbe, előfordult, hogy a lányok már ránézésre tudták, hogy kevés esélyük lesz a harcmezőn.

Karlócai Julianna Óriási élmény volt

Karócai Julianna (balra) és Mihálczi Diána az Universiadé-csapat két TFSE-s játékosa.

„Szerettünk volna bekerülni a legjobb nyolcba, sajnos nem sikerült – folytatta a TF hallgatója. – Úgy terveztük, hogy a svédeket le tudjuk győzni, de ők is rendkívül erős csapattal érkeztek, kikaptunk tőlük. Habár tizedikként zártunk, így is óriási élmény volt részt venni az Universiadén.”

Az elképesztő sportforgatagban a lányoknak volt idejük egy kis városnézésre, no meg ellátogatni más sportversenyekre.

„A nyári atlétikai világbajnokságon száztíz méteres gátfutásban bronzérmet szerző Baji Balázs versenyét a helyszínen tekintettük meg, szenzációsan teljesítve aranyérmet szerzett Tajpejben. De láttuk a női pólósok döntőjét is, nagyon szurkoltunk nekik, és bár elveszítették a finálét, büszkék lehetnek az ezüstéremre” – zárta szavai Karlócai Julianna. 

A cikk elején említett bravúrra visszatérve: A TFSE az első osztályú MTK Budapest gárdájával játszott kedd este felkészülési mérkőzést. A találkozón a TFSE 59-57-es győzelmet aratott. 

MTK Budapest - TFSE 57-59 (13-10, 12-15, 10-16, 22-19)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!