Hatvanegy éve végzett a TF-en az albán testnevelő tanár!
2017. november 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hazánkba látogatott és átvette gyémántdiplomáját Tomorr Dibra, aki hatvanegy éve, 1956-ban végzett a Testnevelési Egyetemen. Az albán nemzetiségű tanár véletlenszerűen került Magyarországra 1952-ben, mivel akkoriban több európai ország felsőoktatási intézményébe is beadta felvételi kérelmét, és a Testnevelési Egyetemre vették fel.

A magyar nyelvet tökéletesen elsajátító testnevelő tanár nyugdíjba vonulásáig eredeti szakmájában dolgozott, Tiranában. Időközben magyar nyelvtudását használva az albán kormány számtalanszor felkérte, hogy tolmácsként működjön közre magyar delegációk érkezésekor.

Hatvanegy éve végzett a TF en az albán testnevelő tanár (Tomorr Dibra)

Fordított már Orbán Viktor miniszterelnöknek, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek, de az előző kormányok idején is több kormánydelegációt kísért albániai látogatásaik során. Prof. Dr. Mocsai Lajos rektor úr személyesen adta át volt hallgatónk részére a gyémántdiplomát. A TE rektora az eseményt követően egy kötetlen beszélgetésben ismertette vendégünkkel az Testnevelési Egyetem fejlesztési terveit, valamint kölcsönösen jó egészséget kívántak egymásnak a korábbi "diákkal". 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!