Jónak lenni jó, tanúsítják a lovaskultúra oktatók
2018. január 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Jónak lenni jó kampány, a közmédia jótékonysági akciója idén hatodik alkalommal került megrendezésre, kedvezményezettje ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat volt. A Fővárosi Nagycirkusz a Testnevelési Egyetem Lovaskultúra Oktató Szakával együttműködve idén is csatlakozott az MTVA akciójához. A jótékonysági kampány 150 millió forintos bevétellel zárult. 

Fekete Péter igazgató nem csak eladásra kínált fel tárgyat, hanem vendégül látta a Máltai Szeretetszolgálat által meghívott családokat is. A Testnevelési Egyetem Lovaskultúra Oktató Szakával együttműködve a cirkuszi előadás után interaktív lovas órán vehettek részt a gyerekek. A rendhagyó lovas előadás Fekete Péter és Kardos Kata ötlete volt, a megkeresésnek Száz Petra vezetésével a lovaskultúrások egy nagyszerű foglalkozás összeállításával tettek eleget.

Jónak lenni jó, tanúsítják a lovaskultúra oktatók

fotó: Fővárosi Nagycirkusz

A gyerekek a látványos cirkuszi előadás után hasznos ismeretekre tettek szert a lovakról Andrássy Izabella lovaskultúra oktató közreműködésével. Segítőként vett részt a programban Mihály Gábor lovaskultúra oktató és Fehér Renáta lovasoktató.

Az orosz vendégfellépők szürke lován bemutatták a jármódokat, amit a gyerekek a porondra érkezve le is utánozhattak, majd a lovak tartásával, tulajdonságaival kapcsolatos ismereteket játékos módon sajátították el. Az előadás teljesen lekötötte a gyerekek figyelmét, rengeteg élménnyel lettek gazdagabbak, felszabadultan adták át magukat az éneklésnek, zenélésnek, játéknak. Az aktív részvételért mindenkinek jutott egy kis szaloncukor és lovas színező.

A foglalkozást a Duna Televízió is közvetítette, a vonatkozó rész a 37. perc után kezdődik. 

A jótékonysági interaktív lovas óra sikerére való tekintettel a felek tervezik egy hosszú távú együttműködés kialakítását a Testnevelési Egyetem lovaskultúra oktatói és a Fővárosi Nagycirkusz között.

forrás: Száz Petra, lovaskultúra oktató

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!