TF-es játékos a tenisz Davis-kupán
2018. február 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
A hétvégén 3–2-es vereséget szenvedett Liege-ben a magyar tenisz Davis-kupa-válogatott a tavalyi döntős Belgiumtól, így az ősszel az elitben, vagyis a Világcsoportban maradásért játszik. Noha nem lépett pályára Köves Gábor szövetségi kapitány együttesében, csapatunk tagjaként ott volt a belgiumi összecsapáson Borsos Gábor, aki elsőéves a Testnevelési Egyetem sportmenedzser mesterszakán.
 
 
Óriási élmény volt számunkra ez a három nap Liege-ben, hisz mégiscsak a Világcsoportban, vagyis a legjobb tizenhat teniszválogatott között szerepelhettünk. Ezt megelőzően 1996-ban játszott az elitben a magyar együttes – mondta megkeresésünkre a 26 esztendős teniszező, aki korábban több alkalommal is pályára lépett magyar szinekben a Davis-kupában. – A vereség dacára sem vallottunk szégyent, sőt! Első számú játékosunk, az idei Australian Openen a nyolcaddöntőig jutó, s ott Roger Federerrel összecsapó Fucsovics Márton sajnos mindkét egyes meccsét elveszítette, a másodikat a Top 10-es David Goffin ellen – utóbbi mérkőzés világszínvonalú volt.”
 
TF-es játékos a tenisz Davis-kupán (Borsos Gábor)
 
A magyar tenisz Davis-kupa csapat, Liege-ben. Jobbról a harmadik Borsos Gábor, a Testnevelési Egyetem hallgatója. 
 
A mieink – Fucsovics és Balázs Attila – a szombati párost öt játszmában megnyerték, azzal szépítettek (1–2), majd Fucsovics vasárnapi vereségét követően a Davis-kupa-újonc Piros Zsombor legyőzte belga riválisát, kialakítva a végeredményt.
 
„Hatalmas siker volt tavaly a Világcsoportba jutás kiharcolása, remélem, az idén meg is őrizzük tagságunkat – folytatta Borsos Gábor. – Egyelőre nem tudni, melyik válogatottal mérkőzünk majd meg a Világcsoportban maradásért, nyilván nem bánnánk, ha mellénk állna a szerencse, és verhető vetélytársat kapnánk, a párharcot pedig hazai pályán játszhatnánk. Egy biztos: mindent megteszünk a legjobbak között maradásunk érdekében.”
 
Borsos Gábor, ahogy Fucsovics Márton, Balázs Attila, Piros Zsombor, Valkusz Máté, de a korábban csapattag Nagy Péter is pályára lép a napokban a budapesti BOK-csarnokban zajló, vasárnapig tartó ATP Challenger tornán, ahol szintén világszínvonaló mérkőzések láthatóak. 
 
Válogatott teniszezőnk a saját pályája kapcsán elmondta: a sportmenedzser szak elvégzését követően sem kíván eltávolodni a tenisztől, egyúttal biztos benne, hogy a Testnevelési Egyetemen tanultakat megfelelően hasznosítja a civil életben.
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!