Búcsúzóul kitüntették a világbajnok kenust
2018. február 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A múlt szombati nyilvános oklevélátadó ünnepi ülésen első alkalomma került kiosztásra a Testnevelési Egyetem sportolója díj. A TFSE igazolt versenyzőjeként 2017-ben az atléta Együd Máté és a kosaras Karlócai Julianna nyert, csapatban a honlapon lezajló szavazás alapján a TF női kosárlabda-csapata győzött, míg TF-es hallgatóként tavalyi sporteredményei alapján a világbajnok öttusázó Kovács Sarolta és a maratoni kenus világbajnok Dóczé Ádám nyerte el az oklevéllel és az Adidas utalványával járó megtisztelő címet. Ádám ezáltal kitüntetéssel vett búcsút egyetemünktől, hiszen most végzett a BSc testnevelő szakon.

Búcsúzóul kitüntették a világbajnok kenust (Dóczé Ádám)

Váratlanul ért ez az elismerés, de nagyon boldog vagyok. Sok nagyszerű sportoló jár a Testnevelési Egyetemre, úgyhogy büszkeséggel tölt el a díjazásom” – mondta megkeresésünkre Dóczé Ádám.

Csaknem másfél évtizede kenuzik, és a sportágában már négyszeres világbajnoknak vallhatja magát. A két évvel ezelőtt elhódított vb-aranyának ráadásul különös háttere van, néhány héttel a verseny előtt ugyanis eltörte a bal lábfejét.

„Szerencsém volt, mert két nappal a rajt előtt már levették a gipszet – emlékezett vissza a történtekre Dóczé Ádám. – Az első kör futó szakaszánál fájdalmat éreztem, utána viszont vitt előre a szívem meg az adrenalin, csak a versenyre koncentráltam, semmi másra.”

A kiváló maratoni kenus elárulta, a közeljövőben próbára teszi tudását ötezer méteren is, az olimpiai számnak számító ezer méter azonban nem az ő felségterülete, mint mondja, teljesen más munkára és mozgásra van szükség ahhoz képest, amit jelenleg csinál. Dóczé Ádám mindeközben már a távoli jövőre, a civil életre is bölcsen készül, a TE és a Zsigmond Király Egyetem által közösen indítandó sportlétesítmény-menedzser képzést szeretné elvégezni.

„Napi két edzésem van, egy darabig még természetesen a kenuzás teszi ki életem nagy részét. De fontosnak tartom, hogy pályafutásom befejezése után felkészülten, megfelelő tudás birtokában nyissak új fejezetet az életemben” – mondta ennek kapcsán négyszeres világbajnokunk.

A TF Sportolója cím a tervek szerint mostantól minden esztendőben, a téli diplomaátadó ünnepségen kerül kiosztásra. Reméljük, hogy a benne érintett sportolók, hallgatók miatt egyre nagyobb presztízse lesz ennek a szép eseménynek. Az első győzteseknek ezúton is gratulálunk! 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!