Floridai élmények Ronaldinhóval
2018. április 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Április 2. és 11. között az Egyesült Államokban járt a TFSE női kosárlabda-csapata, amely a napfényes Floridában töltött el hasznos napokat. A szakmai tapasztalatok mellett kivételes élményekkel is gazdagodott a küldöttség, a részletekről Magyar Biankát, az együttes edzőjét kérdeztük.
 
 
„Szövetségi támogatással amolyan jutalomutazás volt a floridai kirándulás – mondta érdeklődésünkre Magyar Bianka. – Mivel az ottani egyetemi csapatok szerepléseire szigorú szabályok vonatkoznak, mi amolyan semi-pro együttesekkel játszhattunk, de természetesen azok is rendkívül magas szinten művelik a sportágat. Három mérkőzést vívtunk, értékes és hasznos tapasztalatokat szereztünk.”
 
Floridai élmények Ronaldinhóval
 
A TFSE küldöttségének lehetősége nyílt egy NBA-mérkőzés megtekintésére is, a Miami–Oklahoma City csatát (93–115) nézte meg, vagyis a lányok olyan világklasszisokat láthattak testközelből, mint Dwyane Wade, Carmelo Anthony vagy éppen Russell Westbrook. A legnagyobb meglepetés azonban nem a miami kosárlabda-csarnokban érte a TFSE csapatát.
 
Floridai élmények Ronaldinhóval
 
Ellátogattunk Florida legdélebbi részére, Key Westbe, ahonnan mindössze kilencven mérföldre van Kuba – folytatta Magyar Bianka. – Az is nagy élmény volt, no de ami Miami Beachen történt... Arrafelé gyakran előfordul, hogy egyik pillanatról a másikra leszakad az ég, ez történt ottjártunkkor is, úgyhogy gyorsan fedél alá szaladtunk. És hirtelen kit vettünk ott észre? Ronaldinhót, a zseniális brazil labdarúgót, aki éppen két hölggyel ebédelt! Megvártuk, amíg befejezi az étkezést, odamentük hozzá, hátha összeáll velünk egy közös fotóra. Végtelenül kedves és barátságos volt, örömmel tett eleget kérésünknek, s elmondta, hogy járt már Magyarországon. Szakosztályvezetőnk azonnal átadta neki a névjegykártyáját, s mondta Ronaldinhónak, hogy ha legközelebb Magyarországra érkezik, feltétlenül hívja fel, bármiben segít neki. Nagyon kedves jelenetsor volt.”
 
Floridai élmények Ronaldinhóval
 
Sterbenz Tamás a TE általános rektorhelyettese, nem mellékesen a női kosárlabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki szintén a csapattal tartott az utolsó napokban, így összegzett: 

A Testnevelési Egyetem Év csapata választáson győztes lányok egy nagyon izgalmas és minden szempontból tartalmas úton vehettek részt. A mérkőzések szakmailag igen értékesnek bizonyultak, a sportinfrastruktúra megtekintése vagy éppen az NBA-mérkőzés pedig nem csupán szórakozás volt, amit a szövetség támogatásának köszönhetően átélhettek a lányok, hanem tapasztalatként is hasznosnak bizonyulhat a későbbiekben. Ahogy említettem a TE Év csapata-díj győztese a TFSE női kosárlabda-együttese, ami remek eredmény. Remélem, hogy a mutatott teljesítmény alapján a jövőben is lesz módjuk a lányoknak egy ilyen emlékezetes túrán részt venni, mint amilyen ez a mostani volt."   

Floridai élmények Ronaldinhóval

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!