Kovács Sarolta megfogadta – és megcsinálta!
2018. július 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ragyogó eredménnyel zárta a napokban véget ért öttusa Európa-bajnokságot Kovács Sarolta, aki a második évére készül egyetemünk edzőképzésén: a 27 esztendős sportoló csapatban arany-, egyéniben és váltóban pedig bronzérmet szerzett a Székesfehérváron megrendezett viadalon!

Kovács Sarolta megfogadta - és megcsinálta!

Az aranyérmes csapat: balról jobbra Kovács Sarolta, Földházi Zsófia és Alekszejev Tamara (fotó: Tumbász Hédi, Nemzeti Sport)

Amikor a télen beszélgettünk vele, kérdésünkre válaszolva elmondta: mivel csaknem húsz éve él Székesfehérváron, számára duplán hazai versenynek számít az idei Eb, ezért mindenképpen dobogóra szeretne állni. Nos, Sarolta megfogadta, és megcsinálta!

Egyéniben szédületes futóhajrával lett harmadik, a cél előtt honfitársát, az utolsó métereken már a bronzérem megszerzését ünneplő Alekszejev Tamarát előzte meg, aki így végül negyedik lett.

Kovács Sarolta megfogadta - és megcsinálta!

Kovács Sarolta és Alekszejev Tamara a befutónál (fotó: Tumbász Hédi, Nemzeti Sport)

„Nem tudom, honnan volt még erőm a hajrára. A célba érkezést követően nem szoktam összerogyni, de ezúttal muszáj volt – mondta klasszis öttusázónk. – Az utolsó szám, a futás előtt a kilencedik helyen álltam, úgy voltam vele, hogy ezt a helyet mindenképpen meg akarom tartani. Aztán egyre előrébb kerültem, és a vége... Hát abba még most is beleborzongok.”

S hogy milyen az élet: a helyezést tekintve az idén ugyanúgy a lovaglás után esett vissza, mint a négy évvel ezelőtti, ugyancsak Székesfehérváron megrendezett Eb-n, igaz, akkor azért rontott, mert lovaglás közben az egyik néző kutyája megugatta, egyszersmind megijesztette és összezavarta az addig hibátlanul teljesítő lovát...

Sarolta a napokban szusszan egy kicsit, négy napot tölt Horvátországban a barátaival, azt követően pedig már a szeptemberi, Mexikóban rendezendő világbajnokság lebeg a szeme előtt. Meg persze a tanulás a Testnevelési Egyetemen.

„Jól sikerült az első évem a TE-n, minden vizsgámat elsőre letettem – folytatta egyetemünk éremhalmozója, aki 2017-ben a Testnevelési Egyetem év női sportolója díjat is megkapta a nem TFSE-s kategóriában. – A rövid nyaralásom után ismét az öttusára fókuszálok, rendkívül sűrű lesz a programom. Sajnos csak októberben tudok majd bemenni először az egyetemre, de ígérem, mindent beleadok a második évemben is, és eredményesen zárom majd.”

Márpedig ha megígéri, az úgy is lesz! Legyen szó öttusa Európa-bajnokságról vagy tanulásról.

fotó: Nemzeti Sport

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!