Otthon a Testnevelési Egyetemen
2018. augusztus 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Kis túlzással hazajár már a Testnevelési Egyetemre Kasza Róbert, világ- és Európa-bajnok öttusázónk. Korábban rekreációt és sportrendezvény-szervezést hallgatott egyetemünkön, jelenleg pedig a szakedzői képzésre jár, hamarosan a második évét kezdi ezen a szakon.
 

„Összességében ez már a nyolcadik évem lesz a Testnevelési Egyetemen – mondta megkeresésünkre a 32 esztendős sportoló. – Csupa jót mondhatok az iskoláról, rengeteg tapasztalatot szereztem és széles körű tudással lettem felvértezve. Nagyon örültem, hogy tavaly csaknem másfél évtized után újraindult a szakedzői képzés a Testnevelési Egyetemen, számomra nem is volt kérdés, hogy belevágjak-e. Igyekszem a legjobb tudásom szerint elvégezni ezt a szakot is.”

A számos világversenyen szereplő és érmeket halmozó öttusázó sajnálatos módon nem indulhatott a nyári, székesfehérvári Európa-bajnokságon, combhajlítóizom-húzódása miatt elővigyázatosságból kihagyta a viadalt. Nos, kérdésünkre válaszolva elmondta: immár teljesen egészséges, és minden idegszálával a közelgő világbajnokságra koncentrál, amelyet szeptemberben Mexikóban rendeznek meg.
 
Otthon a Testnevelési Egyetemen (Kasza Róbert)
 
2017-ben egyéni Európa-bajnoki és világbajnoki aranyérmet is nyert hallgatónk, Kasza Róbert (Fotó: nso.hu)
 
„Mint minden élsportoló, én is azért állok rajthoz, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el, mindenképpen szeretnék érmet szerezni a vébén – mondta Kasza Róbert. – Két év múlva pedig olimpiát rendeznek, mi sem természetesebb, hogy a tokiói játékokon is szeretnék részt venni. A legutóbbi, kétezertizenhatos olimpia sajnos kimaradt az életemből, lemaradtam a riói kalandról. Már csak ezért is különösen fontos számomra a tokiói részvétel kiharcolása.”
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!