Ringen kívüli kihívások
2018. augusztus 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Második tanévét kezdi el hamarosan a Testnevelési Egyetem szakedzői képzésén legendás ökölvívónk, Erdei Zsolt. A népszerű Madár amatőrként világ- és Európa-bajnokságot nyert, olimpián bronzérmet szerzett, profiként pedig ugyancsak elhódította a világbajnoki címet. 
 
 
Jelenleg a Magyar Ökölvívó-szövetség elnökeként dolgozik, mondhatjuk, a kisujjában van a sportág. Vagy mégsem?
 
„A bokszot mint szakmát tudni, illetve tanítani két teljesen különböző tudomány – hangsúlyozta megkeresésünkre a 44 esztendős sportember. – A Testnevelési Egyetem szakedzői képzésén eltöltött első évemben is számos újdonsággal találkoztam, mert a Teremtőtől kapott tehetség ide, nemzetközi tapasztalat oda, a tanításra nem lehet csak úgy születni. Oktatóként nem csupán a testtel, hanem a lélekkel is törődni, foglalkozni kell. Persze, el lehet magyarázni, meg lehet mutatni, milyen a tökéletes balegyenes, de akkor hiteles egy-egy tréner, ha a gyakorlati tudást elméleti tudással támasztja alá. Az a jó edző, akin valósággal lógnak a gyerekek, akinek minden szavát áhítattal figyelik. Ezt elérni nem egyszerű feladat, ezért is tartom fontosnak és értékesnek a TE szakedzői elvégzését.”
 
Ringen kívüli kihívások (Erdei Zsolt)
A sportolói karrier után is akadnak bőven kihívások (Fotó: ripost.hu)
 
Mindemellett Erdei Zsolt odahaza is kihívásokkal találja szemben magát, hisz mégiscsak háromgyermekes családapa. Egy korábbi interjújában elmondta: noha profiként a ringben jó néhány nehéz pillanatot megélt, a gyereknevelés még annál is nagyobb kihívás.
 
„Ehhez ma is tartom magam – folytatta Erdei Zsolt. – Időnként értetlenül állok odahaza a gyerekek egy-egy megoldása előtt, és nem csupán én, hanem a kedvesem is. De ettől még igaz, hogy nincs annál nagyobb öröm, ha a kicsiket boldognak, mosolygósnak látjuk. Ez az érzés megfizethetetlen.”
 
És, ugye, van még egy „gyereke”, az ökölvívó-szövetség.
 
„Gyerek? Hát az inkább egy család – reagált a felvetésre egykori világbajnokunk. – Szívem-lelkem beleteszem ebbe a munkába is, de nehogy azt higgye, hogy ezt nekem kell a legjobban bírnom. Sokkal inkább a páromnak, aki sokat van egyedül. Nyilván nem vagyok időmilliomos, de arra törekszem, hogy a lehető legtöbb időd töltsem szeretteim körében.”
Csak hogy teljes legyen kihívásokkal teli élete.
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!