A palánk túloldalán
2018. augusztus 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az elmúlt évben több mint kétszáz hallgató tanult a Testnevelési Egyetem szakedzői képzésén, köztük volt Tokaji Viktor, az elmúlt két évtized magyar jégkorongsportjának egyik emblematikus figurája, a szapporói hősök élharcosa. A 41 esztendős sportember immár trénerként igyekszik a lehető legtöbbet adni a magyar hokinak, Majoross Gergely mellett ő a MAC Újbuda csapatának edzője.

„Roppant mód örültem a szakedzői képzés beindulásának, a Testnevelési Egyetemen elvégzett első évemben rengeteg tapasztalattal gazdagodtam – mondta érdeklődésünkre Tokaji Viktor. – A szakedzőin együtt tanulnak a különböző sportágakból érkező hallgatók, edzőjelöltek, őszintén mondom, a sporttal kapcsolatos beszélgetéseink, eszmecseréink is jelentős mértékben hozzájárulnak tudásunk kiszélesítéséhez. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen nagyszerű emberekkel hozott össze az élet.”

A palánk túloldalán (Tokaji Viktor)

A magyar jégkorong egyik meghatározó játékosa, Tokaji  Viktor (Fotó: Mudra László, Magyar Jégkorong Szövetség)

Noha sikersportágnak számít idehaza a jégkorong, érdekes módon hosszú évek óta külföldi szövetségi kapitány irányítja válogatottunkat.

„A Testnevelési Egyetemen zajló edzőképzés révén is igyekszünk ezen változtatni – reagált a felvetésre korábbi ragyogó hokisunk, aki edzői karrierje első két évét a MAC utánpótlás-együttesénél töltötte. – A játékosok mennyisége megfelelő idehaza, a létesítményhelyzet egyre jobb és jobb, szeretnénk, hogy a magasan kvalifikált magyar jégkorongedzők száma is nőjön. Hogy szeretnék-e szövetségi kapitány lenni? Nos, ez a kérdés jelenleg nem aktuális, de ambiciózus sportemberként természetesen ez a cél lebeg előttem.”

Beszélgetésünk alkalmával szóba került a jelenlegi legjobb magyar hokis, Sebők Balázs is, akivel kapcsolatban a népszerű „Toki” elmondta: momentán Sebők a magyar jégkorongsport zászlóshajója, s ő, valamint edzőkollégái azért dolgoznak, s azt a célt tűzik ki maguk elé, hogy hamarosan sokkal több Sebők Balázsunk legyen.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!