Vívóklasszis az edzőképzésen
2018. augusztus 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Számos kiváló sportolónkhoz hasonlóan a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst-, illetve bronzérmes párbajtőrözőnk, Boczkó Gábor is a második évét kezdi hamarosan a Testnevelési Egyetem edzőképzésén. A 41 esztendős vívó a másoddiplomájára készül, korábban ugyanis elvégezte már a kétéves edzőit a TE-n.

„A kétezernyolcas pekingi olimpiát követően jelentkeztem először a Testnevelési Egyetemre, és amikor értesültem róla, hogy újraindul a szakedzői képzés, egyértelmű volt számomra, hogy azt is szeretném elvégezni – mondta megkeresésünkre Boczkó Gábor. – Kicsit furcsa volt negyvenévesen újra beülni az iskolapadba, de azért hamar hozzászoktam, ráadásul sok ismerős és jó arccal kerültem egy osztályba, mindig van közös témánk – főleg a vizsgák előtt. Hogy ki hogyan és miből készült.”

Vívóklasszis az edzőképzésen (Boczkó Gábor)

Boczkó Gábor a 2015-ös vívó Európa-bajnokságon (Fotó: origo.hu)

A rokonszenves vívó felhagyott már az élsporttal, de természetesen nem szakadt el szeretett sportágától, jelenleg a Magyar Vívószövetség sportigazgatójaként dolgozik.

„A kétezertizenhatos riói olimpia után úgy éreztem, időre van szükségem, hogy feltöltődjek, majd kisvártatva elhatároztam, hogy nem folytatom már olyan magas szinten a vívást, mert nem tudnék megfelelni a saját magamtól elvárt eredményességnek – folytatta Boczkó Gábor. – Edzésekre mindenesetre még járok, sőt már az edzősködésbe is belekóstoltam, továbbá besegítek az edzésmunába, s ha igény van rá, iskolát is adok. A szövetségnél eleinte marketingügyekkel foglalkoztam, felhasználva a kapcsolatrendszeremet, jelenleg pedig én vagyok a sportigazgató. Az európai szövetségnél időközben bekerültem a végrehajtó bizottságba, szóval, van munkám bőven.”

És természetesen a tanulásra, a Testnevelési Egyetemen zajló edzőképzésre is nagy hangsúlyt fektet.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!