Hallgatóink a birkózó-vb önkéntes programjában jelesre vizsgáztak
2018. november 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Minden idők legnagyobb és legsikeresebb birkózó világbajnokságát rendezték meg Budapesten 2018. október 20-28 között, amelynek sikeréhez a Testnevelési Egyetem hallgatói is hozzájárultak. 

Nenad Lalovics a Nemzetközi Birkózó Szövetség elnöke nem fukarkodott a dicsérettel: „Fantasztikus világbajnokságon vagyunk túl. A magyar szervezők mindent tökéletesen megvalósítottak. Kiváló, precíz munka és az egyik legjobb szervezés, amit valaha tapasztaltam.”

Ebben a sikerben egy kicsit egyetemünk is osztozhat, hiszen az önkéntes program közel 300 önkéntesén keresztül büszkén állíthatjuk, mi is hozzájárultunk ehhez a sikerhez.

nkéntes dobogó

Perényi Szilvia, a program vezetője és a Sportmenedzsement tanszék oktatója kiemelte: „Programunkat úgy terveztük, hogy az önkéntesek közreműködését egy különleges hangulat lengje körül, ami csapatot épít, egyben népszerűsítő és megtartó jellegű is.”

Az önkéntesek képzését még október elején tartották és a vb alatt az önkéntesek 12 területen segítették a szervezők munkáját. Persze az önkéntes gépezet adhoc feladatokat is ellátott, gyorsan, hatékonyan és lelkesen – például a nyitóünnepség részeként betervezett nemzeti színű fényshowhoz fél óra leforgása alatt került 5300 darab világító botocska, szinte varázslatosan a raktárból a nézők kezébe.

A Magyar Birkózó Szövetség és a Testnevelési Egyetem közösen kidolgozott és megvalósított gyakornoki programjában 16 TF-es hallgató kapott lehetőséget. Hallgatóink önkéntes koordinátori szerepben tulajdonképpen a teljes rendezvényt tartottak kézben, segítették és irányították a különböző területekre beosztott önkéntes-sejteket, koordinálták a területvezetők által meghatározott feladatok végrehajtását. A programban két rekreációszervező hallgató: Batay Bernadett és Ekler Luca; tizenkét sportszervező szakos hallgató: Kosaras Marton, Matuz Zsanett, Gacs Péter, Harmathy Balázs, Lajtos Levente, Hole Martin, Kiss Bence, Kreisz Bendegúz, Szurdoki Péter, Seliga Patrik, Vándor Attila, Pásztor Ádám; és két sportmenedzser szakos hallgató, Petri Zsófia és Oláh Nóra vettek részt. Mellettük még további közel harminc hallgatónk önkéntesként működött közre a sporteseményen, közöttük egy-egy francia és török Erasmus-hallgatónk.

A birkózó-világbajnokságon újszerű elemeket vezettek be a szervezők a TF-es csapat ötletei alapján. Ilyen volt például a tisztelet jegyek biztosítása az önkéntesek számára, az önkéntes program külön játékai, az eseményzáró önkéntes buli is, melyen a szövetség elnöke, főtitkára és ügyvezetője is köszöntötte az önkénteseket, elismerve ezzel hozzájárulásokat és szerepüket minden idök legnagobb és legsikeresebb birkózó-világbajnokságának szervezésében és lebonyolításában.

Az eddigiekhez képest az önkéntes program saját média programja is a különlegességek közé tartozott. Harmathy Balázs, másodéves sportszervező szakos hallgató kamerájával nyomon követte az önkéntes program különböző fázisait a képzéstől a zárásig. A világbajnokság ideje alatt több mint 100 GB felvétel készült az önkéntesekkel és az önkéntesekről. Kivételes siker, hogy az elkészített két rövidfilmemet a birkózó-világbajnokság alatt is levetítették a közönség számára.

A filmeket az esemény alatt létrehozott s SportÖnkéntesek Youtube csatornáján lehet megtekinteni. Mind a kettőt.    

A birkózó-vb közreműködő TF-es hallgatók voltak:

Balogh Boglárka, Batay Bernadett, Boros Alexandra, Bujdos Vivien, Demján Dorottya, Dörner Réka, Ekler Luca, Fodor Roland, Gacs Péter, Gáspár Csilla, Harmathy Balázs, Hole Martin, Huszár Zsombor, Imre Norbert, Izing Balázs, Juhász Attila Márk, Karajz Gréta, Károlyi Dalma, Kiss Bence, Kosaras Márton, Kreisz Bendegúz, Lajtos Levente, Matuz Zsanett, Molnár Dániel, Oláh Nóra Katalin, Olajos Dóra, Pályi Martin, Papp Csenge, Papp Kinga, Pászthory István, Pék Bianka, Pénzes Kristóf, Percze Dávid, Petri Zsófia Anna, Petrovic Maja, Preil Vivien Zsuzsanna, Pusztay Pongrác, Rostás Brigi, Sallay Kinga, Salvári András, Seliga Patrik, Sipics Bence, Suscsák Máté János, Sütő Sára, Szabó Kristóf, Szerecz Dalma, Szurdoki Péter, Tóth Attila, Vándor Attila, Kadriye Kısababa, Perche Lucie.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!