Fölényesen nyert egyetemünk az úszó MEFOB-on
2018. november 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hagyományosan az úszóké az egyik, ha nem a legkeményebb egyetemi bajnokság, mert számos profi is vízbe száll ilyenkor. Múlt hétvégén a Tüske-uszodában többek között a világbajnok Cseh László (BME) és a MEFOB-on az idén bemutatkozó nyíltvízi Európa-bajnok Rasovszky Kristóf (Pannon) is több számban diadalmaskodott, az összetett elsőséget azonban a Sztankovics Annát és Pulai Bencét is a soraiban tudó Testnevelési Egyetem szerezte meg.

Egyetemünk gárdája visszavágott a pécsieknek az úszó egyetemi országos bajnokság összetett versenyében, leginkább annak köszönhetően, hogy egy sor értékes helyezést szereztek – többek között a nem igazolt versenyzők között (az úszó MEFOB-on külön díjazzák a „profikat” és a nem regisztrált úszókat).

A mieink relatíve nagy fölénnyel lettek elsők az összetettben – igaz, csapatunkban Sztankovics Anna termelt becsülettel, a 100 mell mellett például 50 gyorson is első lett, némi meglepetésre a számban 50-es és 25-ös medencében is magyar bajnok debreceni Senánszky Petra előtt.

Fölényesen nyert egyetemünk az úszó MEFOB-on

Amíg tavaly mindössze két pont döntött a pécsiek javára (178–176), és a BME is lőtávolon belül volt (170), az idén egyértelműek voltak az erőviszonyok: a Testnevelési Egyetem 185 ponttal lett első a pécsiek előtt (112), a BME pedig 93 ponttal végzett a harmadik helyen.

Az úszó MEFOB-ot a Műegyetemi Atlétikai és Football Club (MAFC) a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem sportklubja szervezte – az eseményt Székely Mózes, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség főtitkára, illetve Kincses Gábor, a BME Testnevelési Központjának igazgatója nyitotta meg –, és 18 felsőoktatási intézmény több mint 200 úszója vett részt rajta.

Címkék: MEFOB,TFSE,úszás,TF
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!