Angolul is megjelent Dr. Radák Zsolt könyve
2019. január 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Komoly elismerés érte a közelmúltban Dr. Radák Zsoltot: megjelent külföldön az Edzésélettan című tudományos könyve. Ennek apropóján beszélgettünk a Testnevelési Egyetem Molekuláris Edzésléttani Kutató Központjának vezetőjével, a Magyar Tudományos Akadémia doktorával.

„Ez a könyvem angol, illetve japán nyelvű változata, amelyet a világhírű Elsevier kiadó, közelebbről az Academic Press adott ki –  mondta érdeklődésünkre Radák Zsolt. – Óriási öröm számomra ez a munka, hiszen rendkívül ritka egy-egy magyar tudományos könyv külföldön történő kiadása ilyen jelentős tudományos kiadónál. Az angol és japán nyelvű kiadás a magyarhoz képest két fejezettel bővült – kétszázhatvan oldalon –, amelynek egyik fejezete az edzéstervezés élettana.”

Angolul is megjelent Dr. Radák Zsolt könyve

A Testnevelési Egyetem oktatója elmondta: rengeteget dolgozott az új kiadványon, az edzéstervezés élettana fejezetnél például a felhasznált irodalom száma 120-150-re tehető, ennek segítségével (is) igyekezett bemutatni az edzéstervezés új megközelítését, amely adatokat felhasználva próbál meg következtetéseket levonni. Merthogy korábban nem az volt a jellemző, hogy az edzéstervezés tudományos ismereteken alapult.

„Jó néhány adathoz nem is lehet hozzájutni, például a csapatjátékok edzéstervezésének élettana kapcsán szinte a nullával egyenlő a publikált irodalom – folytatta Dr. Radák Zsolt. – A kutatómunkám részeként megpróbáltam felvenni a kapcsolatot a kétezertizennégyes brazíliai világbajnokságon aranyérmet szerző német labdarúgó-válogatott orvosi stábjával, s bár a kapcsolatfelvétel sikerült, közölték, hogy ők bizony nem adnak ki semmiféle mérési adatot.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!