Fantasztikus siker a jégen, TE-s részvétellel
2019. április 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Komoly sikert ért el a magyar női jégkorong-válogatott: Dániát, Norvégiát, Ausztriát, Szlovákiát és Olaszországot egyaránt megelőzve első helyen végzett a sportág 1/A osztályú világbajnokságán Budapesten, így története során először feljutott a világelitbe!

Fantasztikus siker a jégen TE-s részvétellel

Kiss Andrea és dr. Benczenleitner Ottó

A csapat szövetségi kapitánya a legendás Pat Cortina, aki 2008-ban a férfiválogatottat juttatta fel az elitbe, most meg a lányokat. A csapat mellett az erőnléti edző pedig dr. Benczenleitner Ottó, egyetemünk Atlétika Tanszékének docense – vele beszélgettünk a hokisiker kapcsán.

„Tavaly novemberben csatlakoztam a női válogatott stábjához, nagyszerűen érzem magam ebben a közegben – mondta megkeresésünkre Benczenleitner Ottó. – Pat Cortina érkezésével tökéletes, profi szemlélet alakult ki az együttesnél. A lányok eleinte kétkedve fogadták az edzéstervünket, a kemény munkát, de idővel belátták, hogy megéri szenvedni, mert az meghozza az eredményt. A felkészülés utolsó három hetében már flottul ment minden, igyekeztem minél változatosabb edzésprogramot kialakítani. Rendkívül boldogok vagyunk, hogy sikerült kiharcolnunk a feljutást, a magyar női jégkorongsport történetében először. A jövő évi elit világbajnokság előtt még többet kell majd dolgoznunk, de a lányok fogékonyak a munkára, s látják, érzik, hogy meglesz annak a gyümölcse.”

Nem csupán Benczenleitner Ottó öregbíti a Testnevelési Egyetem hírnevét a hokicsapatnál, hiszen a vb-győztes válogatott tagja Kiss Andrea, aki levelező tagozatos hallgató intézményünkben. Sőt, a bő keretben további két TE-s hallgató szerepelt, Somogyi Vivien és Ungár Rebeka.

„Felemelő érzés, hogy sok fiatal játszik a csapatban, az ő sikerüknél nem is létezik jobb népszerűsítése ennek a gyönyörű sportágnak” – zárta szavait Benczenleitner Ottó.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!