Párbajtőr ezüst a TE-s lányoktól!
2019. április 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ezüstérmet szerzett női párbajtőrcsapatunk a hétvégi vívó MEFOB során Debrecenben, ahol a Szombath Barbara, Zsargó Evelin, Zs. Tóth Anna összeállítású TF-es gárdát csak a PTE csapata tudta megállítani.

Párbajtőr ezüst a TE-s lányoktól

Időrendben haladva: A debreceni eseményen először az egyéni számokban mérették meg magukat hallgatóink, ahol a nőknél Szombath Barbara kiváló vívással 4. helyezést ért el. Sajnos a nyolcaddöntőben Zsargó Evelin és Zs. Tóth Anna is kikapott, így a 11. és 12. helyen végeztek. A nagy létszámú férfi mezőnyben Kalicza Mihály 9. helyezést ért el, Varga Ámor a 17. és Mórocz Balázs a 40. helyen végzett.

Az egyéni versennyel vívóink számára nem ért véget a nap, délután a csapat küzdelmekre került sor, ahol a lányok és a fiúk is szép eredményeket értek el. Akárcsak az egyéni versenyben, a csapatverseny során is számos egyetem és főiskola hallgatói mérkőztek meg. 11 férfi, 6 női csapat vett részt az eseményen.

Fiú együttesünk, Kalicza Mihály, Mórocz Balázs, Varga Ámor összeállításban nagyszerű vívással a 4. helyen zártak. Női csapatunk, amely Szombath Barbara, Zsargó Evelin, Zs. Tóth Anna felállásban lépett pástra, egész nap kiemelkedően teljesített, a döntőben sajnos a PTE csapata ellen vereséget szenvedtek, de így is egy remek ezüstéremmel zárták a hosszú napot.

A verseny zárónapján sem maradtunk jó eredmény nélkül, férfi tőr szakágban Bellovicz Gábor az 5. helyen végzett.

Gratulálunk!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!