Egy-egy arany-, illetve bronzérem a kézilabda MEFOB-on
2019. június 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Két éremmel gazdagodott a Testnevelési Egyetem a kézilabda MEFOB-on: a fiúk aranyérmesek lett, míg a lányok a bronzérmet jelentő harmadik helyen végeztek.

Egy egy arany illetve bronzérem a kézilabda MEFOB-on

A fiúk nagyszerű teljesítményt nyújtva utasították maguk mögé a mezőnyt, a fináléban – 12–12-es félidei állás után – 27–22-re diadalmaskodtak a Széchenyi István Egyetem gárdája ellen. A mieink évek óta letaszíthatatlanok a trónról, sorozatban immár harmadszor nyerték meg az egyre acélosabb mezőnyt felvonultató MEFOB-ot! A TE férficsapatából ketten is különdíjban részesültek, Mlinkó Gábor a torna legjobb kapusa, Adorján Gábor pedig a legjobb edzője lett.

A lányok is minden elismerést megérdemelnek, mert csak egészen furcsa körülmények miatt maradtak le a döntőről. Miután a szombathelyiek váratlanul nem érkeztek meg a kiírt meccsre, a sportszerűség azt diktálta, hogy a döntőbe kerülést eldöntendő, a TE ismét megmérkőzzön a pécsiekkel, akikkel előzőleg 23–23-as döntetlent játszott. Nos, a második csata is döntetlennel zárult (30–30) – no, de hogyan?! A találkozó végén elmaradt a meccset „lezáró” hangjelzés, s a mieink éppen ekkor kaptak gólt, így lett iksz. Hosszabbítás helyett aztán hétméteresek következtek, azt pedig a pécsiek bírták jobban idegekkel. A bronzmérkőzést azonban behúzták lányaink, 44–32-re legyőzték a Szegedi Tudomány Egyetem együttesét.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!