TF-es az első magyar érem az Universiadén
2019. július 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A megnyitó ünnepségen a zászlót vivő Tóth Krisztián bronzérmes lett a cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjában a Nápolyban zajló 30. Universiadén.

A Testnevelési Egyetem 25 éves hallgatója az első mérkőzésén kikapott, de aztán a bronzmeccsig küzdötte magát, ahol a török Sismanlar Mert ellen lépett küzdőtérre, és végül ipponnal győzött.

"Sajnálom az első meccset, ahol tompa voltam. Ez annak is köszönhető, hogy járatkésés miatt 26 órás út után érkeztünk meg Nápolyba. Utána már dacból is küzdöttem. Most már csak arra vágyom, hogy kialudjam magam - mondta mosolyogva Tóth Krisztián."

TF es az első magyar érem az Universiadén (Tóth Krisztián)

 

Tóth Krisztián fáradtan is jól küzdött! (fotó: hungarysport.hu)

A sportoló a dzsúdó edzőképzés másodéves, levelzős hallgatója intézményünkben. Dr. Németh Endre tanszékvezető elmondta, Krisztián minden nagy világverseny típusban szerzett már érmet pályafutása alatt, az Universiade kivétel volt. Tegnapig. 

Tóth Krisztiánon kívül még tatamira lépett és a 7. helyen zárta a versenyt a +90 kilogrammos Árvai Péter (SZTE) és a 70 kilósok között Lőrincz Renáta (ELTE). Kárpáti Emese (KGRE) az első mérkőzésén kikapott, így neki ezzel ért véget az Universiade.

TF-es az első magyar érem az Universiadén (Tóth Krisztián)

Dr. Németh Endre tanszékvezető nagyon büszke volt Tóth Krisztiánra 

Utolsó módosítás: 2021. július 1. 17:45
nyomtatás
2023. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!