Aranyérmes TE-hallgató
2019. augusztus 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ragyogó eredményt elérve aranyérmet szerzett Szabó János, egyetemünk BSc/BA karate edzői szakának harmadéves hallgatója a Tatabányán megrendezett 9. Goju-kai Európa-bajnokságon a 40 és 50 év közöttiek versenyében, amelyben formagyakorlatokat kellett bemutatni. Négyből négy vetélytársánál bizonyult jobbnak, így övé lett az aranyérem!

„Akárcsak a labdarúgásban, Goju-kaiban is négy-négy évente rendeznek világ-, illetve Európa-bajnokságot, a földrésztornát egymás után másodszor sikerült megnyernem a veteránok között – mondta megkeresésükre a rokonszenves sportember, aki olyan áhítattal beszél sportágáról, hogy jószerével azonnal kedvet kapunk a Goju-kai kipróbálásához. – Ami a tatabányai Eb-t illeti, több mint kétszáz versenyző indult a különböző korosztályokban. A közönség döntő többsége szakmai berkekben jártas vagy éppen családtag, de dolgozunk azon, hogy minél szélesebb körben elterjedjen ez a sportág.”

Aranyérmes TE-hallgató (Szabó János)

A 49 esztendős sportoló 35 éve(!) gyakorolja a Goju-kait, ifjúsági korában világbajnoki bronzérmet is szerzett – gyanítjuk, nem a Tatabányán szerzett érme tekinthető pályafutása utolsó medáliájának. Szabó János nem mellesleg a Gankaku Sport Egyesület szakmai vezetője, edzője és versenyzője, feleségével együtt működteti a klubot – életük része a Goju-kai. Versenyzői nyolc dobogós helyezéssel zárták a tatabányai viadalt (két arany, három-három ezüst és bronz), az egyik aranyérmet éppenséggel Szabó Jánosék fia nyerte meg!

De vajon mi motiválja, hogy évtizedes szakmai tapasztalattal felvértezve a TE-re járjon?

„Tanulni mindig lehet és kell is – hangsúlyozta. – Ha ugyanis valaki abbahagyja a tanulást, megáll a fejlődésben, s ezáltal nem tud lépést tartani a világgal. Az edzői szakot már elvégeztem a Testnevelési Egyetemen, most a szakedzőire járok. Gyakorlati tapasztalatom jelentősnek mondható, de a TE-n tudományos hátterű, magas szintű tudást sajátíthatok el, amire szükségem is van sportági világképem kiszélesítéséhez.”

Legyen szó az élet bármely területéről, valamennyien példát vehetünk róla.

Aranyérmes TE-hallgató (Szabó János)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!