Bronzérmet szerzett Dr. Benczenleitner Ottó
2019. szeptember 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A napokban ért véget az Olaszországban több helyszínen megrendezett szenior atlétikai Európa-bajnokság, amelyen Dr. Benczenleitner Ottó ragyogó eredményt ért. A Testnevelési Egyetem Atlétika Tanszékének docense mindenképpen szeretett volna dobogós helyezést elérni, és végül sikerült is neki: diszkoszvetésben 51.42 métert dobva bronzérmes lett!

Bronzérmet szerzett Dr. Benczenleitner Ottó„Az M50-es kategóriában, tizennyolc induló közül lettem harmadik – mondta megkeresésünkre Dr. Benczenleitner Ottó, aki a magyar jégkorong-válogatottnál erőnléti edzőként is dolgozik. – A legutóbbi, két évvel ezelőtti Európa-bajnokságot megnyertem a szenioroknál, most sajnos nem sikerült megvédenem a címemet, de mivel más elfoglaltásom miatt elég kevés időm maradt a felkészülésre, a tervem valójában az volt, hogy a dobogóra mindenképpen odaérjek.”

Akárcsak az Eb-t, a világbajnokságot is kétévente rendezik a szenioroknál, s a tavalyi vb-n – 55.30 méteres dobásával – Dr. Benczenleitner Ottó harmadik lett. Jövőre tehát ismét a világbajnokságon próbálkozhat a minél jobb eredmény elérésével.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!