Fantasztikus kosaras győzelem a Győr ellen!
2019. november 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szenzációs győzelmet aratott a Városmajorban a TFSE-MTK a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 8. fordulójában: Magyar Bianka vezetőedző együttese 34–35-ös félidei állást követően 70–62-re megverte az előző kiírás bronzérmesét, a nemzetközi szintet képviselő Győrt!

TFSE-MTK–UNI Győr MÉLY-ÚT 70–62 (17–19, 17–16, 13–15, 23–12) - Budapest, NB I-es mérkőzés, 100 néző. V.: Csabai-Kaskötő, Pozsonyi, Sörlei. TFSE: CH. JENKINS 20/3, Süle 6, BERNÁTH 12/6, Kovács V. 2, ARSENIC 6. Cs.: A. JENKINS 16, Németh A., Boros, Miháczi, Doktor 6/3, Herman 2. Edz: Magyar Bianka. UNI Győr: Ygueravide 6, Raksányi 3/3, Dombai 8/3, HRUSCAKOVÁ 15, Mansaré. Cs.: Czank 10, PAPP 9/3, Barnai, Varga Zs. 2, DEVAUGHN 7, Török Á. 2, Baffy. Edző: Milos Pavlovic.

A TFSE gárdájában Chanise Monique Jenkins volt a legeredményesebb 20 ponttal, s tíz fölé jutott Alisia La’jewel Charlesnia Jenkins (16), valamint Bernáth Réka (12) is kitett magáért, ahogy mindez az egész csapatról elmondható.

„Talán játszottunk már ennél is jobban az idényben, de igazán megsüvegelendő, hogy egy nemzetközi szintű csapat ellen végig bírtuk a tempót, ami jelzi, hogy fiatal edzőink vezetésével minőségi munka zajlik nálunk – mondta megkeresésünkre Sterbenz Tamás, az élvonalban újonc TFSE-MTK szakmai vezetője, a TE általános rektorhelyettese. – Minden mérkőzésen igyekszünk egyetemünk hírnevéhez méltón kosárlabdázni, s ez rendre sikerül is. Légiósaink ragyogóan teljesítenek, de nem szerződtetünk számolatlanul, mert fő feladatunk a saját kosárlabdázóink szerepeltetése, játék- és fejlődési lehetőségük biztosítása.”

„Nagy győzelem volt – vette át a szót Magyar Bianka. – A huszonnyolc eladott labda ellenére is meg tudtuk nyerni ezt a meccset, ráadásul úgy, hogy majdnem végig a Győr vezetett, a negyedik negyedben hajráztuk le riválisunkat. A válogatott szünetben jól felkészültünk a győriekből, a lányok rengeteg munkát és energiát fektettek be az edzéseken, végtelenül büszke vagyok rájuk. Megyünk tovább!”

Fantasztikus kosaras győzelem a Győr ellen

Jó játék, de nem tökéletes. Az eredmény viszont az! (A felvétel még a Pécs elleni siker alkalmával készült.) 

A csapat jelenleg a tabella hatodik helyén áll négy-négy győzelemmel, illetve vereséggel, s még három forduló van hátra az első körből. Ezt azért érdemes hangsúlyozni, mert ha a 11. fordulót követően az első nyolcban lesz, indulhat a Magyar Kupában!

A TFSE-MTK szerdán a ZTE otthonában lép parkettre, december 7-én és 14-én pedig két hazai összecsapás következik, amelyekre várjuk a szurkolókat!

Hajrá, lányok!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!