Otthonában adta le kézlenyomatát Keleti Ágnes  
2019. december 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Nemzet Sportolója címmel kitüntetett ötszörös olimpiai bajnok tornász, a magyar tornasport legeredményesebb versenyzője, aki egyetlenként a TFSE színeiben nyert olimpiai bajnoki címet otthonában járult hozzá a korábban leégett Magyar Sportcsillagok Falához azzal, hogy most újra leadta kézlenyomatát. 

A legidősebb élő magyar olimpiai bajnok, 99. születésnapja előestéjén jókedvűen állt a Testnevelési Egyetem küldöttségének rendelkezésére. Mint korábban beszámoltunk róla, a Testnevelési Egyetemen olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki érmes magyar sportolók közreműködésével újra felállítja a Magyar Sportcsillagok Falát, amelynek eredetije a négy évvel ezelőtti tragikus tűzvészben sérült vagy semmisült meg.

Otthonában adta le kézlenyomatát Keleti Ágnes

Az Atlétikai Csarnok 2015-ös leégésekor károsodott gyűjteményt, Mocsai Lajos kezdeményezésére a Hemingway Alapítvány hozta létre 1993-ban. Alapítója George F. Hemingway, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának korábbi tulajdonosa volt. A Sportcsillagok Falának újjáélesztésében jelentős szerepe van dr. Genzwein Ferencnek a TF kancellárjának. A lenyomatok a Képzőművészeti Egyetem restaurátori tanszékének segítségével készültek el.

A Keleti Ágnes otthonában zajló eseményen jó egészséget kívántunk a korábbi kiváló sportolónak. A beszélgetésben megemlítettük, a kézlenyomatok "begyűjtése" február elején tovább folytatódik, így a 2015-ös tragédia okozta kárt, a dicsőségfal pótlását hamarosan megvalósítja az Egyetem.

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a TE rektora korábban elmondta: „Egy kézlenyomat szimbolikus jelentőségű, hiszen a szemeken kívül leginkább ez a testrész tükrözi egy ember sorsát, múltját, munkabíró képességét, személyiségét és a törekvéseit. Óriási megtiszteltetés a TE-nek, hogy a kiemelkedő eredményeket elért magyar sportolók öröksége továbbra is az intézményben talál otthonra, és így tovább viheti ezt a hagyományt."

A Nemzet Sportolójára, Keleti Ágnesre mindez fokozottan is igaz.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!