Sós Csaba: Teljes csapat indul a hazai Eb-n
2020. február 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Teljes lesz a magyar csapat a 100 nap múlva kezdődő budapesti úszó Európa-bajnokságon – mondta a szövetségi kapitány, Dr. Sós Csaba, aki a Testnevelési Egyetem Úszás és Vízi Sportok tanszékének vezetője is egyben.

A szakvezető a vasárnap esti műsorban többek között azt emelte ki, hogy az olimpia miatt a május 11-én rajtoló kontinensviadal kissé más jelentőséggel bír a szokásoshoz képest, az olimpiára készülő versenyzőknek egy köztes állomás lesz, ugyanakkor a nézők ezt valószínűleg nem fogják észrevenni a teljesítményeiken.

Az Eb-n a kapitány szerint a válogatott legjobbjai közül mindenki ott lesz.

„Ez egy Európa-bajnokság, amit a súlyának megfelelően komolyan veszünk, másfelől egy kiváló alkalom arra például, hogy Milák Kristóf más versenyszámokban is próbálgassa magát, vagy Hosszú Katinka megpróbálja belőni, melyek azok a számok, amelyekkel érdemes neki az olimpián foglalkozni” – mondta Sós Csaba.

Hozzátette, hogy minden számban négy versenyző indul, így sokaknak ez lesz a nagy lehetőség az évben, de szintén kiemelt fontosságú, annak a három magyar váltónak, amelyiknek ez lesz az utolsó lehetősége, hogy kvótát szerezzen a tokiói játékokra.

Sós Csaba: Teljes csapat indul a hazai Eb-n

A kép forrása: Magyar Úszó Szövetség 

A tavasz fontos vízválasztó versenye a márciusi országos bajnokság lesz, amely után több versenyző is védetté válik az olimpiára. Sós Csaba elmondta, azokban a számokban, melyekben kettőnél több A szintes van, kijelöli a két indulót, azokban pedig, melyekben kettő, vagy egy A szintes, azokban ők biztos tokiói indulókká válnak, azaz később már nem lehet őket megelőzni.

A szakvezető emlékeztetett rá, hogy tavaly a vb előtt ugyanígy járt el, így jelölte ki például Kapás Boglárkát és Szilágyi Liliánát 200 pillangón az indulásra, s ezen később sem változtatott, annak ellenére, hogy Hosszú Katinkának lényegesen jobb ideje volt például Kapásnál. Utóbbi pedig végül világbajnok lett, ami igazolta döntését.

Az országos bajnokságra március 24. és 28. között, az Eb-re pedig május 11. és 24. között kerül sor egyaránt a Duna Arénában.

Forrás: MTI

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!