Államtitkár és olimpiai bajnok a TE diplomaosztóján
2020. február 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Több mint 100 hallgatónak tartotta diplomaátadó ünnepségét szombaton a Testnevelési Egyetem az intézmény Athén előadójában. Az eseményen vette át doktori oklevelét Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára és további hat PhD doktor, de rajtuk kívül is ismert sportolók és végzős hallgatók kaptak oklevelet az ünnepségen.

Államtitkár és olimpiai bajnok is oklevelet vett át a TE diplomaosztóján

Az eseményt Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, az intézmény rektora nyitotta meg, aki beszédét ezúttal a TE jelmondatára, a Klebelsberg Kunó kultuszminisztertől származó Szellemet, erőt, erkölcsöt egyesíts gondolatra építette. A kiváló tanár és sportszakember hangsúlyozta, napjainkban ennek a gondolatnak különösen nagy jelentősége van és fontos, hogy ennek a szellemiségnek minél több mai képviselője legyen.

Az ünnepségen az egyetem Szenátusa hét főt avatott doktorra, ami – sportosan fogalmazva – rekord, köztük a korábbi kiváló úszót, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkárát, Szabó Tündét, aki a Sportsérültek jogai, a sportolók védelme – az élsport során elszenvedett hosszútávú egészségkárosodás bemutatása és megelőzése a sportjog és az egészségügyi jog tükrében címmel adta le és védte meg kiválóra értekezését. A szombati rendezvényen dr. Tihanyi József rector emeritus, a Doktori Tanács elnöke ismertette, hogy Szabó Tünde mellett szintén PhD-fokozatú doktori címet szerzett: Kassay Lili, Nagy Nikoletta, Takács Mária, Téglás Tímea, Juhász Imre, Novák Attila és Torma Ferenc is .

Immár hagyományosan, a diplomaátadón díjazta a Testnevelési Egyetem a 2019-es esztendőben a legjobb teljesítményt nyújtó sportolóit. A nőknél a vízilabdázó Kövesdi Vivien és Kuna Szonja, a férfiaknál a cselgáncsozó Tóth Krisztián lett „aranyérmes”, a TFSE igazolt versenyzői közül pedig a para atléta Ekler Luca és az atléta Együd Máté. Az év csapata a TFSE női kosárlabda-csapata lett, amely az előző idényben a másodosztályban parádésan teljesítve kiharcolta az élvonalba jutást, és jelenleg ott is megállja helyét. Utóbbi kategóriában ezernél is több szavazat érkezett a jelöltekre, és rendkívül szoros volt a verseny a kosarasok, illetve a TFSE röplabdás együttese között, Magyar Bianka vezetőedző gárdája a voksok 53 százalékát kapva lett végül első.

A diplomaátadó ünnepségen a hallgatók között ott volt Kovács Kokó István, olimpia, világ- és Európa-bajnok ökölvívó, műsorvezető, aki a sportági szakedző felsőfokú szakirányú továbbképzésen ökölvívás sportágban szerzete, a TE-n immár második oklevelét. Az intézmény szintén ezúton adta át a másfél évvel ezelőtt indított Sportmédia szakirányú továbbképzés végzős hallgatóinak oklevelüket, akik közül már többen médiumoknál, a szakmában dolgoznak, valamint az Inkluzív sportoktató szakirányú továbbképzés végzősei is a TE rektora elé járulhattak kézfogásra, természetesen a TE hagyományos mester és alapképzésén diplomát szerzett hallgatókkal együtt.

Fotók: Csizmazia András

fotó: Csizmazia András

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!