Magyar Bianka: 90 pontot dobni a Sopronnak, nagy teljesítmény
2020. március 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Egy éve ilyenkor még azért izgulhattunk, hogy feljut-e az NB I-be a TFSE női kosárlabda-csapata, az idén pedig azt látjuk, hogy folyamatosan fölülmúlja önmagát az immár TFSE-MTK néven szereplő gárda, amely 4. helyen zárt a Magyar Kupában. A csapat vezetőedzőjét, Magyar Biankát kérdeztük. 

A feljutás, ugye, sikerült tavaly, Magyar Bianka vezetőedző együttese pedig rátett még egy lapáttal: az NB I-ben bejutott a rájátszásba, és kivívta a jogot a szereplésre a Magyar Kupa nyolcas döntőjében. Utóbbi viadalt a múlt hét végén rendezték meg Pécsen: a negyeddöntőben a házigazda PEAC-ot 82–78-ra megverte a TFSE-MTK, majd őrületes csatában 99–90-re kikapott az Európa-hírű Soprontól, a bronzmérkőzésen pedig alulmaradt a ZTE-vel szemben (75–94).

Magyar Bianka: 90 pontot dobni a Sopronnak nagy teljesítmény

A TFSE-MTK az idény meglepetéscsapata 

Első éves edzőként egy olyan meccset megélni, mint amilyen az Euroliga-szereplő Sopron elleni volt, nos, az valami fantasztikus élmény – mondta megkeresésünkre a TFSE-MTK sikeredzője. – Nem a levegőbe beszélünk, amikor azt mondjuk, hogy minden meccset szeretnénk megnyerni, mert tényleg így van. Kilencven pontot dobni a Sopronnak… Óriási teljesítmény volt a csapattól. A soproniakat irányító Gáspár Dávid utóbb ki is emelte, hogy küzdeni tudásból és lelkesedésből leckét kaptak a mi együttesünktől. A rivális csapatok edzői, játékosai rendre dicsérik a teljesítményünket, ez is remek visszajelzése az elvégzett munkánknak.”

Magyar Bianka csapata szombaton lejátssza utolsó bajnoki mérkőzését az alapszakaszban (az ELTE BEAC Újbuda ellen idegenben), majd jövő héten már a rájátszásban lép parkettre, vélhetően a Szekszárd ellen kezdi a playoffot. Habár messze még az idény vége, fontos kérdés a légiósok szereplése, hiszen olyan jól játszanak, hogy akár itthonról, akár külföldről érkezhetnek értük ajánlatok.

„Annyira szeretnek nálunk kosárlabdázni, hogy mindenképpen maradnának, tényleg olyan a mi kis csapatunk, mint egy család. Egy feltételt szabnak a maradásukhoz: hogy maradjon egyben a gárda és a szakmai stáb” – árulta el Magyar Bianka.

Gyanítjuk, nem teljesíthetetlen kérés.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!