Az évad edzőjének választották Magyar Biankát
2020. március 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az eurobasket.com internetes szakportál az NB I-es TFSE-MTK női kosárcsapatát irányító Magyar Biankát választotta az évad edzőjének, Alisia Jenkinst pedig a legjobb védőjátékosnak.

A TFSE-MTK pénteken hivatalos Facebook-oldalán jelentette be az örömteli hírt. Mint korábban megírtuk, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a koronavírus-járványra való tekintettel befejezettnek nyilvánította a 2019–2020-as idény összes bajnokságát, így a női élvonalbeli pontvadásztatot is. Az egyetem csapata egy fordulóval az alapszakasz vége előtt a 6., rájátszást érő helyen várta a folytatást, a Magyar Kupában pedig – óriási meglepetésre – a 4. lett.

Az évad edzőjének választották Magyar Biankát

A rokonszenves tréner szerénységét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Facebook-oldalán egyetlen bejegyzés sem található a díjjal kapcsolatban. Mindez nem meglepő, hiszen Magyar Bianka olyan ember, akinél mindig is a tettek számítottak, a szavak pedig kevésbé. Az edző vezetésével a TFSE minden előzetes várakozást felülmúlóan szerepelt két fronton, a bajnokságban és a kupában is.

Hatványozottan örülünk, hiszen amerikai légiósunk, Alisia Jenkins az évad védőjátékosa címet érdemelte ki. Mindez azért sem meglepő, mert több mutatóban, így a dobott pontok átlaga, a VAL-érték, a védőlepattanó, valamint az összes lepattanó tekintetében is ő bizonyult a legjobb játékosnak az NB I-ben.

A bajnokság kényszerű, idő előtti befejezése kellemetlenül érintette a csapat több játékosát, köztük a Testnevelési Egyetem hallgatóját, Kováts Gabriellát is.

„Mindenkinél csak lassan esett le, hogy a szövetség befejezettnek nyilvánította a bajnokságot. Kitűnő formában voltunk, nagy álmokat szövögettünk, ráadásul rendkívül jó csapategység alakult ki nálunk. Szerettük volna bebizonyítani, hogy nemhiába értünk el rájátszást érő helyezést. A pályán és a pályán kívül is sok időt töltöttünk együtt, és most, hogy nincsenek közös edzések, nagyon hiányzik a többiek társasága. Ugyanakkor nekünk is be kell látnunk, hogy a legfontosabb dolog az emberek egészsége. A következő szezonban az idei teljesítményünkből merítünk erőt, és ott folytatjuk, ahol abbahagytuk – nyilatkozta a játékos az egyetem honlapjának.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!