Megállapodás a Magyar Sportcsillagok Faláról
2020. október 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Sportcsillagok Falának sorsát rendező megállapodást írt alá Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora és George F. Hemingway üzletember, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának korábbi tulajdonosa.

Talán még sokan emlékeznek, hogy 1993-ban a Testnevelési Egyetem (TE) mostani rektora, Mocsai Lajos kezdeményezésére a Hemingway Alapítvány létrehozta a Sportcsillagok Falát. A relikvia életre hívásának célja az volt, hogy – kézlenyomatok formájában – méltó emléket állítson a magyar élsport még élő, illetve elhunyt kiválóságainak.

Az atlétikai csarnok 2015-ös leégésekor azonban jelentősen károsodott a gyűjtemény: egyes kézlenyomatok olyan mértékben sérültek meg, hogy a szakemberek már nem tudták restaurálni őket, másokat ugyanakkor igen. Tavaly szeptemberben – nagy médianyilvánosság előtt – számos, még élő olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmesünk „adta le” ismét kézlenyomatát, s ezzel újraállították a dicsőségfalat. Az újjáélesztésben jelentős szerepet játszott dr. Genzwein Ferenc, a TE kancellárja. Mint ismert, a kézlenyomatokat eredetileg a leégett sportcsarnokkal egybeépült nagyelőadó falán helyezték el. 

Megállapodás a Magyar Sportcsillagok Faláról

A megállapodás aláírásakor Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora és George F. Hemingway üzletember

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!