Tóth Krisztián újabb bravúrja
2021. április 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Újabb éremmel gyarapította eddig is tekintélyes gyűjteményét a cselgáncsozó Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, aki az elmúlt hét végén második lett a törökországi Antalyában megrendezett Grand Slam-viadalon.

Tóth Krisztián újabb bravúrja

fotó: Nemzeti Sport, archív

A 90 kilogrammosok mezőnyében versenyző, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes kiválóság négy mérkőzés megnyerése után a fináléban a svéd Marcus Nymantól kapott ki rendkívül szoros összecsapáson. Sikeres pályafutása során immár huszonharmadszor állhatott dobogóra World Tour-versenyen, s ami nagyon fontos: a tokiói olimpiai kvalifikációs ranglistán a nyolcadik helyről a harmadikra tornázta fel magát!

Tóth Krisztián februárban a tel-avivi Grand Slamen is nagyszerűen teljesített, ott bronzérmes lett a kifejezetten erős mezőnyben, akkor úgy nyilatkozott megkeresésünkre, hogy mindent megtesz a sikeres folytatás érdekében. Nos, szavait tettek követték, hiszen Törökországban a bronznál is fényesebb éremmel gazdagodott.

A cselgáncsozókra még három kiemelt olimpiai kvalifikációs verseny vár a tokiói ötkarikás játékokig: a két hét múlva következő lisszaboni Európa-bajnokság, a májusi kazanyi Grand Slam, valamint a június 6-án rajtoló budapesti világbajnokság.

Utána pedig következhet a legnagyobb sportesemény, a július 23. és augusztus 8. között rendezendő XXXII. nyári olimpia!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!