Díjnyertes TE-hallgató
2021. május 10.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Tavaly idehaza lett Európa-bajnok a magyar férfi vízilabda-válogatott, s nem sokkal a győzelem pillanatát követően Märcz Tamás szövetségi kapitány máris „megindult” a víz felé, persze nem önszántából. Ez a felejthetetlen jelenet nem csupán a szurkolók agyába égett bele, hanem díjat is nyert.

Díjnyertes TE-hallgató

Szilágyi Anna, a Testnevelési Egyetem sportmenedzseri mesterképzésének elsőéves hallgatója ugyanis éppen a kapitány vízbe lökésének pillanatát kapta el fényképezőgépével, s a fotó a Magyar Sportújságírók Szövetségénél (MSÚSZ), majd pedig egy másik képe a Nemzetközi Sportújságíró-szövetségnél (AIPS) egyaránt első helyezett lett a vonatkozó kategóriában!

„Már kisgyerekként érdekelt a fényképezés, emlékszem, a nagymamám kertjében a virágokat örökítettem meg  – mondta nemrégiben a Nemzeti Sportnak nyilatkozva. – Az első gépem egy tükörreflexes Nikon D5100-as volt. Gimnazistaként beiratkoztam a XVI. kerületben egy fotós iskolába, és szívesen mentem volna a Metropolitan Egyetem fotósképzésére, de az fizetős szak volt, így másfelé is tájékozódtam. Mivel matematikából erős voltam, adta magát a gazdasági irány. Gyerekkoromban egyébként zenélni tanultam, igazolt versenyző sohasem voltam, ám a sport világéletemben vonzott, a barátaimmal nagyon sok eseményen jártam. Közben a fotózás is a szenvedélyemmé vált, s egyre inkább azt éreztem, hogy géppel a kezemben, a pályák mellett a helyem: szeretnék sportfotós lenni.”

A 23 esztendős Szilágyi Annak a Corvinus Egyetemen szerzett közgazdászdiplomát, és ígéretes sportfotós, a Fotósarok képügynökség munkatársaként elsősorban a Fradi- és a Honvéd Médiának dolgozik.

„A Testnevelési Egyetemen gratuláltak hallgató társaim, sőt néhány tanár és előadó is, ami nagyon jólesett” – mondta hétfői megkeresésünkkor Szilágyi Anna.

Szeptemberben jelentős esemény társházigazdája lesz a TE, hiszen akkor rendezik meg a IV. Sport és Innováció Konferenciát a Testnevelési Egyetemen, illetve a Nemzeti Kézilabda Akadémián (NEKA), márpedig itt is lehet nevezni a fotópályázatra, és lehetőség nyílik elnyerni a korábbi kiváló Nemzeti Sport-fotósról, a néhai Németh Ferencről elnevezett díjat.

„Hú, ez most nekem új információ, de jó, hogy immár tudok róla. Igen, szerintem ezen a versenyen is elindulok” – tette hozzá Szilágyi Anna.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!