Büszkeségeink

A CAS tagjának választották Neszmélyi Emilt

Kinevezték a sport igazságszolgáltatásának legmagasabb szintű nemzetközi fóruma, a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) bírái közé Neszmélyi Emilt, a Testnevelési Egyetem korábbi hallgatóját.

A hazai és nemzetközi sportjogi viták rendezésében egyaránt elismert, 45 esztendős magyar ügyvéd, egykori élvonalbeli kosárlabdázó arról tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát, hogy már szerepel a bíróság választott bíráinak névjegyzékben, és CAS-bírói tevékenységét az ügyvédi hivatása mellett, azzal összhangban végzi.

A CAS tagjának választották Neszmélyi Emilt

fotó: nemzetisport.hu

Neszmélyi Emil jelenleg is tagja a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) jogi bizottságának, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége versenybizottságának, illetve szabályzat-előkészítő bizottságának, továbbá elnökségi tagja a Magyar Sportjogász Társaságnak is. Emellett közismerten sportos életvitelt folytat, jelenleg éppen második Mount Everest-csúcsmászására készül Nepálban. 2016 májusában első magyarként a nehezebb útvonalon, a hegyet északról megmászva jutott fel a 8848 méter magas csúcsra, ahol kitűzte a Testnevelési Egyetem zászlóját is.

kinevezés,Neszmélyi Emil,Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS)