Tóth Krisztián bronzérmes lett a cselgáncs-világbajnokságon!
2021. június 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Bronzérmes lett a budapesti cselgáncs-világbajnokságon a 90 kilogrammosok súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, miután a „kisdöntőben” győzött a mongol Altanbagana Gantulga ellen.

Tóth Krisztián bronzérmes lett a cselgáncs világbajnokságon

fotó: nemzetisport.hu

A nyári tokiói olimpiára készülő magyar csillag az első fordulójából erőnyerőként automatikusan továbbjutott, a másodikban a kirgiz Erlan Serovon ipponnal, a nyolcad- és negyeddöntőben a dél-koreai Han Dzsu Jopon és a svéd Marcus Nymanon vazarival jutott túl. Az elődöntőben aztán alulmaradt az üzbég Davlat Bobonovval szemben. A 3. helyért az ellenfele a 25 éves, egyszeres Grand Slam-, illetve Katonai Világjátékok-nyertes mongol Altanbagana Gantulga volt, akit hosszabbításban gyűrt le végül.

A 27 esztendős magyar klasszis nagyszerű eredményekkel büszkélkedhet az idén, hiszen a tel-avivi Grand Slamen bronzérmes lett, az antalyiain második helyen zárt, majd pedig áprilisban bronzéremmel gazdagodott a lisszaboni Európa-bajnokságon.

A következő nagy versenye a július 23. és augusztus 8. között megrendezendő tokiói olimpia lesz, tiszta szívből reméljük, hogy onnan is éremmel térhet majd haza!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!