Büszkeségeink

Tóth Krisztián bronzérmes lett a cselgáncs-világbajnokságon!

Bronzérmes lett a budapesti cselgáncs-világbajnokságon a 90 kilogrammosok súlycsoportjában induló Tóth Krisztián, a Testnevelési Egyetem hallgatója, miután a „kisdöntőben” győzött a mongol Altanbagana Gantulga ellen.

Tóth Krisztián bronzérmes lett a cselgáncs világbajnokságon

fotó: nemzetisport.hu

A nyári tokiói olimpiára készülő magyar csillag az első fordulójából erőnyerőként automatikusan továbbjutott, a másodikban a kirgiz Erlan Serovon ipponnal, a nyolcad- és negyeddöntőben a dél-koreai Han Dzsu Jopon és a svéd Marcus Nymanon vazarival jutott túl. Az elődöntőben aztán alulmaradt az üzbég Davlat Bobonovval szemben. A 3. helyért az ellenfele a 25 éves, egyszeres Grand Slam-, illetve Katonai Világjátékok-nyertes mongol Altanbagana Gantulga volt, akit hosszabbításban gyűrt le végül.

A 27 esztendős magyar klasszis nagyszerű eredményekkel büszkélkedhet az idén, hiszen a tel-avivi Grand Slamen bronzérmes lett, az antalyiain második helyen zárt, majd pedig áprilisban bronzéremmel gazdagodott a lisszaboni Európa-bajnokságon.

A következő nagy versenye a július 23. és augusztus 8. között megrendezendő tokiói olimpia lesz, tiszta szívből reméljük, hogy onnan is éremmel térhet majd haza!

judo,bronzérem,Tóth Krisztián,világbajnokság
Sport Coaching BA and MSc Programs application deadline extended