Legyél TE a leginformáltabb a modellváltásról!
2021. július 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Elindult a modellváltás kormányzati honlapja, amelyről első kézből tájékozódhatsz a magyar felsőoktatási modellváltás híreiről! Legyél Te a leginformáltabb!

Legyél TE a leginformáltabb a modellváltásról!

A Testnevelési Egyetemet 2021. augusztus 1-től közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány működteti, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány.

A magyar kormány a modellváltással arra törekszik, hogy az eddiginél rugalmasabb és kiszámíthatóbb működési környezet kialakításával növelje a magyar fiatalok képzésének színvonalát. Az intézmények az évtizedek óta változatlan működési modelljük megújításával sikeresebben lesznek képesek megfelelni az új kihívásoknak.

A fokozatváltás a felsőoktatásban kormányzati stratégia egyik kiemelt területe a versenyképesebb, rugalmasabb működési modellt biztosító közfeladatot ellátó, közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában való működés. Kiemelt cél, hogy az egyetemek központi szerepet töltsenek be a kutatás-fejlesztésben és innovációban, intézményközi, vállalati és nemzetközi kapcsolataik tovább erősödjenek. A magyar egyetemek nemzetközi versenyképességének, oktatási színvonalának növelésével, minőségi képzési infrastruktúrájának felépítésével Magyarország regionális tudásközponttá válhat.

A kormányzati honlapja, amelyről első kézből tájékozódhatsz a magyar felsőoktatási modellváltás híreiről, ITT található.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!