Középiskolásból egyetemista
2017. szeptember 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Melyikünk ne emlékezne az első hetekre az egyetemen? Csupa új arc, új szabályok, kollokvium, zh, gyakjegy, cv-kurzus, és megannyi, ismeretlen kifejezés. Nem beszélve arról, hogy az új helyszíneken az órákat is meg kell találni, felvenni a tárgyakat, intézni a diákigazolványt mindent egyedül.

Középiskolásból egyetemista

A középiskolai tanrend és szabályrendszer után az egyetem egy merőben más struktúrát jelent a hallgatóknak, és az első hetekben bizony nagyon vágynának egy „osztályfőnökre”, aki eligazítja őket, megnyugtató válaszokat ad a kérdéseikre, hiszen ilyenkor leginkább egymást kérdezgetve bukdácsolnak a rendszerben - mondta el Szilasi Judit, a Támogató Szolgálat vezetője, aki évekig középiskolai tanár volt.

Erre akartunk segítséget nyújtani - folytatja Sas Gábor, diákmentor -, már a tavalyi évben is tartottunk évkezdő tájékoztatót az első évfolyamos fiataloknak, csoportonként.

Fontos, hogy csökkentsük a stresszt ebben a radikális váltásban, és a hallgatók már a tanév kezdetén megismerkedhessenek velünk, hogy később nyugodtan fordulhassanak hozzánk probléma esetén - tette hozzá Marcinkovics Orsolya, a szolgálat tanácsadója.

A tájékoztatást először néhány gyakorlati tudnivalót összeszedve, illetve visszaemlékezve saját egyetemista létük kezdeteire állították össze a munkatársak, teret hagyva a hallgatói kérdéseknek is. Idén már egy kiforrott programmal és szórólapokkal keresték fel az első évfolyamos csoportokat, ahol igazán kötetlen formában adtak válaszokat a kérdéseikre, és eligazítást az egyetemi életben.

A Támogató Szolgálat tavaly az évkezdő tájékoztatáson túl önismereti társasjátékkal, illetve végzősöknek szóló előadással mutatkozott be a diákságnak. A hallgatók a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vehetik fel a munkatársakkal a kapcsolatot.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!