Bajnokcsapat!
2019. május 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szombaton a Testnevelési Egyetem E-termében 63–41-re legyőzte a Kecskemétet a TFSE női kosárlabda-csapata, amely ezzel megnyerte az NB I/B-t és feljutott az NB I-be!

Magyar Bianka vezetőedző együttese a második negyedben faképnél hagyta riválisát (23–5), s onnan már nem volt visszaút a kecskemétieknek, a mieink parádés győzelmet arattak – Németh Alma 15 pontjával a legeredményesebb játékosunk volt, s a meccsre nevezett 12 lányból 11 szerzett pontot! A TFSE-hez hasonlóan a Csata Diáksport Egyesület is ötven ponttal zárta a bajnokságot, de az egymás elleni összevetésben a mieink jobbak, így az első helyen zártak, a 26 mérkőzésből 24-et megnyerve és mindössze kettőt elveszítve.

Bajnokcsapat (TFSE női kosárlabda)

„Ez valami fantasztikus! – foglalta össze érzéseit tömören Magyar Bianka. – Az előző bajnokságban hatodikok lettünk, s a mostani elején az első négy közé kerülést tűztük ki célul. Ehhez képest… Szóhoz sem jutok. Nagyon büszke vagyok a lányokra, az egész évadban fegyelmezettek voltak. A többi csapattal ellentétben nálunk nem fizetésért játszanak a kosarasok, a szívük, a becsvágyuk és a tehetségük vitte őket előre, egészen az aranyéremig. Csodálatos utazás volt.”

Bajnokcsapat! (TFSE női kosárlabda)

De hogyan tovább? Merthogy a TFSE ezzel, ugye, feljutott az NB I-be!

„Az ünnepi vacsoránál Sterbenz Tamás rektorhelyettes úr már jelezte az élvonalbeli szereplés lehetőségét, sőt úgy tudom, Mocsai Lajos rektor úr is támogatja – fogalmazott Magyar Bianka. – Izgatottan várom a fejleményeket, mert fantasztikus lenne a magyar női kosárlabdázás legmagasabb szintjén szerepelni.”

Tiszta szívből kívánjuk: úgy legyen! Jelenleg azonban a most következő feladatok kerülnek célkeresztbe. Tehát most a legfontosabb a MEFOB-döntő és a Hepp-kupa szereplés. Az elsőosztályról érdemben gondolkodni csak utána lehet. 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!