Sikeres Nemzetközi Partnernap a TE-n
2021. október 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A IV. Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát megelőző napon, a Testnevelési Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága Nemzetközi Partnernapot szervezett az Egyetem külföldi partnerei valamint a nagykövetségek részére.

Sikeres Nemzetközi Partnernap a TE-n

A partnerkapcsolati tárgyalásokon a TE leendő spanyol partnerével Universidad Catolica de Valencia "San Vicente Martir" után egy rektori szintű albániai egyetem delegációt fogadtunk (Albánia-Sport University of Tirana), majd a Tbilisi-beli Georgian State Teaching University of Physical Education and Sport küldötteivel tekintetük át a partnerséget, végül a Kolumbiai Nagykövetség munkatársával egyeztettük a két kolumbiai partnerintézmény TE-kapcsolatának erősítését.

A délután folyamán a Rektori fogadás keretén belül két szerződést írt alá Dr. habil. Sterbenz Tamás megbízott rektor az albániai sport egyetem rektorával, Prof. dr. Agron Kasaval, valamint a kínai Ningbo Egyetem rektorával Prof. Wang Haohannal, aki videoüzenettel tisztelte meg a kapcsolat hivatalos kezdetét, hiszen a pandémiás helyzetre való tekintettel személyesen nem tudta képviseltetni magát.

A Rektori fogadáson a Kolumbiai Nagykövetség részéről H. E. Carmenza Jaramillo nagykövetasszony, a georgiai nagykövetségről Sandro Chelidze konzul, Ilir Qorri, az Albániai Nagykövetség képviselője, Naif Homoud Bin Mlafakha, a Szaúd-Arábiai Nagykövetségtől valamint Őexc. Frank Cimafranca a Fülöp–szigeteki Köztársaság nagykövete képviseltették magukat. Cimafranca nagykövet úr a konferenciát követő héten munkalátogatással is megtisztelte a TE Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságát.

A konferencia társszervezője a Nemzetközi Kézilabda Akadémia részéről Mocsai Tamás tisztelte meg a fogadást. Továbbá a nemzetközi előadók közül Fernando Parente a FISU Healthy Campos projektjének vezetője, Axel Binnenbruck a Münsteri Egyetem oktatója valamint Shota Gogitauri a Georgiai Állami Egyetem oktatója, mindhárman a Sport és Innováció Konferencia előadói.

A járványügyi helyzet ellenére a partnertalálkozók eredményeként a nemzetközi intézményi hálózatunk stratégiai fejlesztése folytatódott, a TE nemzetköziesítése továbbfejlődött mind az európai, mind pedig a távolabbi intézményi kapcsolatok összefüggésében.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!