Már nem csak pedagógusok jelentkezhetnek a Vízi vándortábor képzésre!
2024. március 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség 2024-ben első ízben szervezi meg vízi vándortáboros képzését nem pedagógus diplomával rendelkezők számára.

A magyar kormány támogatásával létrehozott Vándortábor program régi hagyományokat elevenít fel, egyben új lehetőséget nyújt a hazai diákok számára, akik erdei és vízitúrázás közben fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit.

A pedagógusoknak szóló továbbképzés mellett korábban is felmerült az igény, hogy más területen végzettek is szívesen bekapcsolódnának a programba. Ennek az igénynek tesznek most eleget a szervezők, várják az érdeklődők jelentkezését a pedagógusok mellé kísérőnek. A 40 órás tanfolyamot elvégzők számára ingyenes a vándortáborokon való részvétel, valamint a Bejárható Magyarország vízi orientációs változatában kísérői megbízatást kaphatnak.

A tanfolyamon többek között megismerik a túrázáshoz, táborozáshoz szükséges normákat, szabályokat és jogszabályokat, valamint felkészítik őket a veszélyhelyzetek kezelésére, az esetleg szükséges egészségügyi tennivalók megvalósítására, továbbá térképolvasói és tájékozódási gyakorlatra is szert tesznek.

Részletes leírás >>>

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!