Szorosabbá fűztük kapcsolatainkat a pozsonyi Comenius Egyetemmel
2023. november 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) képviselői látogatást tettek a szomszédos Szlovákiában található pozsonyi Comenius Egyetem Testnevelési és Sportkaránál. Fő céljuk az együttműködés erősítése volt a sportoktatás és kutatás terén, valamint az ötletek cseréje.

Koppa Györgyi, a nemzetközi partnerkapcsolatok koordinátora bemutatta a TF jelenlegi nemzetközi programjait és projekteit Marcela Rychtarikova Erasmus-koordinátornak, valamint Ludmilla Oreskának, a Comenius Egyetem tudományért, kutatásért és nemzetközi együttműködésért felelős dékánhelyettesének. A találkozó során Gábor Buzgóval, a Comenius Egyetem oktatójával és kutatójával is folytattak megbeszéléseket. Bár azonnali kutatási együttműködés nem volt lehetséges a folyamatban lévő projektek miatt, de kilátásba helyezték a jövőbeli együttműködést a TF-fel.  

Dr. Branislav Antala, a pozsonyi egyetem sportpedagógiai, tantervtervezés és sportmenedzsment szakértője, nyilatkozta, hogy rendkívül bízik a jövöbeli együttműködésben a két egyetem között. Széles körű szakértelme eredményes közös munkát ígér egyetemünk számára. Antala professzort meghívták két eseményre is, amelyeket a TF rendez: jövőre: a Nemzetközi Napokra és az EASM (Európai Sportmenedzsment Szövetség) 2025-ös konferenciájára.

Az utazás izgalmas részét képezte az “Aktív Öregedési Központ" látogatása a Testnevelés és Sportkar kampuszán, amely egy osztrák és egy szlovák egyetem közötti, EU által finanszírozott, határokon átnyúló projekt eredménye. Ez a központ több célt is szolgál, beleértve az aktív öregedés kutatását, az 50 év felettiek körében, és a sérülések vagy műtétek utáni rehabilitáció területét.

Összességében a TF és a Comenius Egyetem közötti partnerlátogatás bemutatta szoros együttműködés lehetőségeit a sportoktatás és kutatás terén, valamint egy izgalmas kezdeményezést az aktív öregedés és a jóllét előmozdítására az 50 év felettiek körében. Ezek a partnerségek ígéretet hordoznak a sporttudomány és oktatás előmozdítására mindkét fél részéről.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!