Elindult a Nemzetközi Edzőképző-tanfolyam a TF-en
2023. október 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Október elején ismét elindult a nemzetközi edzőképző-tanfolyam (NET) a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen (TF). A tízhetes kurzusra összesen 17 országból érkeztek hallgatók.

Számos ország fiatal tehetsége képezheti tovább magát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a TF közös nemzetközi edzőtovábbképzésen, amelynek során a hallgatók a NOB Olympic Solidarity programjának támogatását élvezik.

Kétezer-huszonhárom október 10-én a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága (NKI) nyitóünnepséget szervezett a kurzus résztvevőinek, akik a világ minden szegletéből – Ausztrália, Kína, India, Brazília, Szaúd-Arábia, Zambia – érkeztek egyetemünkre.

A Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának meghívására az egyetem többi külföldi hallgatója is csatlakozott a rendezvényhez – ők a különböző ösztöndíjprogramok keretében – Erasmus+ és Stipendium Hungaricum-ösztöndíj – tanulnak nálunk, illetve a teljesen angol nyelvű BSc Sport Coaching képzésen hallgató diákjaink is ellátogattak a nívós eseményre.

Elindult a Nemzetközi Edzőképző tanfolyam a TF en 01

A szívélyes köszöntést nemcsak a beérkező hallgatók élvezhették, hanem az egyetem vezetői is megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt. Bár prof. dr. Sterbenz Tamás rektor sajnos nem tudott jelen az eseményen, dr. Kalmár Zsuzsanna, a BSc Sport Coaching-képzésért felelős tanszékvezető személyesen üdvözölte a hallgatókat. Rajta kívül még prof. dr. Géczi Gábor, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Intézet vezetője köszöntötte a fiatalokat. Beszédében Géczi Gábor hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy a fiatalok a sporton keresztül tanuljanak meg együttműködni a konfliktusok ellenére, továbbá, hogy egyetemünk kiváló színteret nyújt a nemzetközi képzésekre.

Dr. habil. Kádár Judit, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője is mondott beszédet, amelyben nagy súlyt helyezett az egyetem nemzetközi képzésein szerzett ismeretségekre, barátságokra, valamint a szakmai kapcsolatok fontosságára és értékére.

Többek között prof. dr. Tihanyi József rector emeritus és dr. habil. Kneffel Zsuzsanna is részt vett a rendezvényen, lehetőséget teremtve így a hallgatóknak, hogy bővíteni tudják nemzetközi szakmai kapcsolathálójukat.

A beszédek után a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának munkatársai sport- és országismereti kvízestet szerveztek a hallgatók számára, hogy még jobban megismerjék egymást, egymás sportágait és a magyar kultúrát. Az estet magyar ízvilágú kellemes vacsora, majd táncház zárta, amelynek során a külföldi hallgatók a magyar zene és táncok világával ismerkedhettek meg.

Az esemény méltó módon mutatta be, hogy az egyetem elkötelezett a sport és az edzőképzés iránt, valamint kiemelt jelentőséggel kezeli a nemzetközi kapcsolatokat és az oktatást. A folytatásban izgatottan várjuk a következő 10 hetet, amelynek során ezek a fiatal tehetségek nálunk fejlődhetnek és teljesedhetnek ki.

Fotó: Vidor Gergely

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!