Újra lapátot ragadunk! Vízi vándortábor-vezető pedagógus továbbképzés
2023. október 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel együttműködve vízi vándortábor-vezető akkreditált továbbképzést szervez pedagógus végzettségűek számára.

A magyar kormány támogatásával létrehozott Vándortábor-program régi hagyományokat elevenít fel, egyben új lehetőséget nyújt a hazai diákoknak, akik erdei és vízitúrázás közben fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit. A hegyek, völgyek és folyók legszebb részeit feltáró, változatos túrák a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében, együttműködésében valósulnak meg.
A vándortáborokra jelentkezéssel párhuzamosan indulnak a kísérő pedagógusoknak szóló, akkreditált vándortábor-túravezetői tanfolyamok. A 30 órás tanfolyamot elvégző szakemberek számára ingyenes a részvétel a vándortáborokon, amelyek idején napi bruttó 10 000 forintnyi térítésben részesülnek, ha csoportot visznek a természetbe. A tanfolyamon többek között megismerik a túrázáshoz, táborozáshoz szükséges normákat, szabályokat és jogszabályokat, valamint felkészítik őket a veszélyhelyzetek kezelésére, az esetleg szükséges egészségügyi tennivalók megvalósítására, továbbá térképolvasói és tájékozódási gyakorlatra is szert tesznek.

Részletek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!