Sarkadi-Nagy Csilla néni 100 éves
2023. augusztus 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ritkán van alkalmunk 100 éves ünnepeltet köszönteni. Csilla néninek azonban két hónappal ezelőtt, a gránitdiplomájának átadásakor megígértük: amikor betölti a százat, újra eljövünk és megünnepeljük, hogy „évszázados” lett.

A Társadalmi Kapcsolatok Iroda két munkatársa, Mikolovics Zsuzsa és dr. Lőkös Dániel, valamint Nemerkényiné Hidegkuti Krisztina tanárnő együtt keresték fel az idős pedagógust, egyik legrégebbi alumni tagunkat, aki 1948-ban végzett a Testnevelési Főiskolán.

Csilla néni elmesélte, hogy bár koedukált gimnáziumba járt, a lányok nem tornázhattak együtt a fiúkkal, így míg utóbbiak a testnevelés órán voltak, ő jól kibeszélgethette magát a társaival. Gyerekkorában orvos akart lenni, de mivel érettségi előtt rájött, hogy nem bírja a vér látványát, úgy döntött, hogy inkább az egészségesekre vigyáz, és a mozgás szeretetének átadásával segít abban, hogy ne is legyenek később sem betegek. Elkezdett hát készülni a TF-re, és legnagyobb meglepetésére – a testnevelés órák hiánya ellenére – felvették.

Sarkadi Nagy Csilla néni 100 éves 01

Később, diplomás testnevelő tanárként egész generációkat taníthatott, támogatva ezzel a rábízott fiatalok testi fejlődését. A sportágak bármelyikét szívesen oktatta, kedvence azonban a röplabda, valamint a síelés volt, és mindig szívügyének tekintette a tömegsportot.

A nyugdíjas tanárnő fizikai állapota csodálatra méltó, memóriája is remekül működik. Nagy örömmel vette át az ajándékba vitt virágot és kedvencét, a gyümölcstortát.

További jó egészséget, sok örömet és boldogságot kívánunk, Csilla néni!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!