Neves hazai síszakemberek találkoztak a TF-en
2022. november 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Síoktató legendák címmel filmvetítéssel egybekötött kerekasztal-beszélgetést tartottak november 23-án, szerdán a TF Athén termében. Az esemény a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói Szolgáltatások Irodájának és a Síoktatók Magyarországi Szövetségének (SMSZ) közös rendezvénye volt.

Neves hazai síszakemberek találkoztak a TF en

A szép számú közönség soraiban egyaránt megtalálhattunk TF-hallgatókat, alumni tagokat, illetve SMSZ-delegáltakat is, de a Magyar Síszövetségtől és a TF-ről is érkeztek további vendégek.

Az est nyitányaként a Síoktató legendáink című filmet tekintették meg az érdeklődők, majd Vincze P. Márton, az osztrák állam által vizsgáztatott neves síoktató és alumni tag, a program ötletgazdája adott tájékoztatást a nemzetközi képzési rendszerről.

Ezt követően kerekasztal-beszélgetésre került sor, amelynek résztvevői – Vincze P. Márton, dr. Egri Katalin többszörös serdülő, ifjúsági és junior országos bajnok síző, az SMSZ egyik alapító tagja és jelenlegi elnöke, valamint dr. Dosek Ágoston, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Rekreáció Tanszékének oktatója – megvitatták a legégetőbb szakmai kérdéseket. A diskurzust Mezei Dániel, a TF Kommunikációs és Rendezvényszervezési Osztályának vezetője moderálta.

Érdekes színfoltja volt az eseménynek, hogy felszólalt Papp Endre televíziós műsorvezető, aki 30 évvel ezelőtt, Gyulai István megbízásából, Fehér Sándor operatőr segítségével fantasztikus filmet készített a magyar síoktatók legendás generációjáról.

Fotó: Vidor Gergely

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!