Kosárlabda-sportedző szakmai képzés a TF-en
2022. augusztus 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A kosárlabda-sportedző szakmai képzés egyik célja, hogy a kurzust elvégző személy – edzésterv alapján, a fizikai képességekre alapozva – elsajátítsa, illetve továbbadja a kosárlabdasport technikai, taktikai és játékrendszer-ismereteit, valamint játék- és versenyszabályait.

Kosárlabda sportedző szakmai képzés a TF-en

Szintén fontos szempont, hogy a képzést elvégzők célirányosan meg tudják tervezni és szervezni a sportolók és a csapatok rövid, közép és hosszú távú felkészítését és versenyeztetését, valamint értékelni tudják a sportolók edzéseken és mérkőzéseken nyújtott teljesítményét.

„A képzés általános része – élettan, anatómia, edzéselmélet – mellett komoly szakmai tudást igyekszünk átadni a jelentkezőknek – mondta Boros Zoltán korábbi válogatott kosárlabdázó, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sportjáték Tanszékének tanársegéde. A legkisebbektől kezdve az utánpóltáskorúakon át egészen a felnőtt korosztályig végigvesszük, mi kell ahhoz, hogy jó játékosokat tudjunk nevelni.”

A tanfolyam során nagy súlyt helyeznek a gyakorlati megvalósításra, amely a kurzus legizgalmasabb eleme.

„Nemzetközi, illetve felnőtt- és utánpótlásválogatott-mérkőzéseket is elemzünk, ami a gyakorlati képzés elengedhetetlen része. Igyekszünk megmutatni, hogyan, milyen gyakorlatokkal tudunk előrelépni a nemzetközi porondon. Ezen kívül átvesszük, hogy a kor előrehaladtával milyen technikai és taktikai képzettséggel és repertoárral kell rendelkeznie egy játékosnak ahhoz, hogy sikeressé váljon. Végül, de nem utolsósorban az a célunk, hogy minden gyerekkel megszerettessük a kosárlabdát, aminek köszönhetően nem hagyják ott a sportágat, később pedig edzőként, netán sportvezetőként helyezkednek el.”

Fontos, hogy olyanok jelentkezzenek a képzésre, akiknek van játékosmúltjuk.   

A TF más sportágakban is hirdet képzéseket, lovassportban, teniszben, testépítés-fitneszben, atlétikában, snowboardban, karatéban, röplabdában, labdarúgásban, triatlonban és vízilabdában, valamint további sportágakban is. A Továbbképző Központ egyéb szakmai képzéseiről itt olvashat részletesen, itt pedig a kosárlabdaedző szakmai képzésről találnak több információt.

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 15.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!