TF-es cselgáncsbronz a EEJ 9. játéknapján
2022. július 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TF-es Gombás Bálint harmadik lett a Lódzban zajló 6. Európai Egyetemi Játékok (EEJ) dzsúdóversenyén a 60-66 kilogrammosok mezőnyében, s ezzel megszerezte egyetemünk hetedik érmét.

TF es cselgáncsbronz a EEJ 9. játéknapján

A játékok kilencedik, vasárnapi versenynapján cselgáncsozóink és kosárlabdázóink is bemutatkoztak, nem is akárhogy! Dr. Németh Endre tanítványa, Gombás Bálint portugál, ukrán, francia, lengyel és német ellenfelet legyőzve jutott el a dobogó alsó fokáig. Hegedűs Bendegúz és Szatmári György a hetedik helyen zárt a 66-73 kilogrammosok versenyében.

C csoportban szereplő férfi kosárlabdázóink kiélezett párharcban maradtak alul első ellenfelük, a Liege Egyetem legjobbjaival szemben (86–74). Boros Zoltán tanítványai nem kezdték rosszul a találkozót, és hárompontos előnnyel fordultak az első negyed után, ám a félidőben már döntetlen volt az állás. A második félidő első felvonásában csupán két ponttal tudtak többet szerezni a belgák, ám a záró etapban – legnagyobb bánatunkra – tíz ponttal dobtak többet, kialakítva ezzel a 86–74-es végeredményt.

Egyetemünk három arany- és négy bronzéremmel az éremtáblázat harmadik helyén áll.

forrás: TFSE | fotó: Borhi Mihály

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!