Folytatódott a kézilabda-bajnokság
2017. február 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az elmúlt napokban több találkozón, felvezető és már tétmérkőzésen is pályára lépett a TFSE női és a férfi kézilabda-csapata. A most szombaton megkezdődő NB II-es bajnokság tavaszi idényében a férfi csapat nyert, míg a lányok nagy küzdelemben, az együttes kapusának sérülése miatt végül vereséget szenvedtek. Összefoglalónk következik a kézilabdások eredményeiről.

Budapest Felkészülési Kupa

A TFSE kézilabdásai közül a lányok február 11-én szombaton a Budapest Felkészülési Kupán a 3. helyért játszottak és 13-10-es félidei hátrányból felállva nyertek. 

Eredmény:

TFSE - Budafok 22-21 (10-13) 

A felkészülés lezárását jelentő mérkőzést komoly csata jellemezte. Bár az ellenfél végig vezetett a mérkőzésen, lányaink nem adták fel a küzdelmet és a mérkőzés vége előtt 8 másodperccel megszerezték a győzelmet jelentő gólt! A csapat már az öltözőből nagyon motiváltan érkezett a bemelegítéshez, és ez a lendület a végső hármas sípszóig megmaradt. A győzelem pillanatában érthetően nagy volt az öröm! Reméljük ez a győzelem erőt ad a csapatnak a hétvégén kezdődő tavaszi szezonhoz, és győzelemmel kezdik a lányok a pontvadászatot!

MEFOB

Eredmény:

TFSE - BCE 31-20 (9-11)

Február 15-én szerdán este a Kánai úton az első MEFOB mérkőzést győzelemmel zárták a fiúk a Corvinus Egyetem ellen! Nagyon nehéz kezdés után (az első félidő 20. percében még 9:3 volt az ellenfélnek) végül a második félidőben sikerült átvenniük a vezetést és 31:20-ra nyertek a TF-es fiúk! Ezen a héten szerdán (február 22.-én) játsszák a visszavágót a BCE csapata ellen, egy éjszakai meccsen, 21:30-tól ismét a Sport11-ben. Egy jó tempójú és kemény mérkőzésre lehet számítani, ahol a hatos döntőbe jutás a cél, ezért nagyon fontos, hogy minél többen legyünk és szurkoljunk együtt a csapatnak! Hajrá TF! Gyertek szurkolni!

Folytatódott a kézilabda bajnokság (MEFOB, férfi)

 

Női NB II, eredmény:

TFSE – HORT-Csepel 22-32 (6-15)

A női csapat kerete: Nagy Dóra (kapus), Peredi Zsófia, Tomaskovics Petra, Kovács Eszter, Golyán Barbara, Simon Eszter, Gajdán Gréta, Göncz Emma, Kesztyűs Barbara, Kovács Georgina, Kőszegi Dóra, Szőnyi Dorina, Szlovák Enikő, Bárándi Edina.

Folytatódott a kézilabda bajnokság (NB II, női)

Sajnos egyik kapusunk sérült volt, míg a kezdő csapatból a kezdő kapust előző nap sajnos baleset érte, így a kezdő kapus egyáltalán nem tudott beállni a kapuba, így lelkileg és gyakorlatilag is rendkívül nehezen kezdődött a mérkőzés. A sport sajnos ilyen - a legváratlanabb - fordulatokat tudja produkálni! Az ellenfél lövései ilyen előzmények után sajnos szinte akadálytalanul találtak a hálóba, a TFSE lányai pedig támadásban „megzavarodva” körüllőtték az ellenfél kapuját. A második félidőben már elmúlt, feloldódott a sokk, és javult a teljesítmény, de már nem tudták behozni az első félidőben összeszedett hátrányt.

Jánka Zsolt, a TFSE edzője:"Köszönet a vezetőség áldozatos munkájáért, amit január óta tettek teljes mellszélességgel kiállva a csapatért. Ráléptünk egy új útra, és bár ez még hosszú, de immár haladunk előre a céljaink elérése érdekében. Az újjáalakuló kézilabda csapatunk nagy reményekkel készült a hétvégére. Az új játékosok közül ketten már be is mutatkozhattak és rendkívül jó benyomást tettek (Kőszegi Dóra - beálló, Szőnyi Dorina - irányító, átlövő). A mérkőzés legnagyobb hozadéka az volt, hogy gyakorolhattunk új dolgokat, és kipróbálhattunk olyan felállásokat is, amiket eddig nem tehettünk. Látható volt, hogy a játékosok egy része már megértette és elfogadta a kitűzött új célokat, elvárásokat, és igyekezett ennek szellemében tevékenykedni a mérkőzésen. A héten még érkeznek új játékosok erősítésként a csapatba: Szabó Alexandrát (Budakalász) és Bottlik Flórát (Vasas SC) várjuk."

Képek a mérkőzésről

Férfi NB II, eredmény:

XVI. ker KMSE - TFSE 26-34 (16-17)

A csapat kemény mérkőzésen nyert, ami nem csak a végeredményből, a meccs alakulásából is kiderül. Gratulálunk a sikerhez! A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el. A férfi csapat új játékosai: Kiss Martin, Kosik Balázs, Gál Kristóf, Móczár Tamás Miklós, Rázsi Armand, Vati Gábor Mihály (KSI). Kettős igazolással érkező játékos: Magyari Dávid (Pénzügyőr).

Folytatódott a kézilabda bajnokság (NB II, férfi)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!