A kettős karrier lehetőségei
2017. június 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A 2016. január elsején indult program, a „Regional Center for Dual Career of Athletes Policies and Advocacy (DC4AC) záróülését Görögországban, 2017. június 1-3. között tartották. Ezzel párhuzamosan Magyarországon a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) Pécsett hívta össze a sportszakembereket. A konferencián - ahol szintén kiemelt téma volt a sportolók kettős karrierje - több mint 200 sportszakember regisztrált és vett részt.

A védnöki feladatokat Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Borkai Zsolt, a 2017-es EYOF szervezőbizottságának elnöke vállalta. A konferencián a szekcióvezetői feladatokat Györfi János (TE) és Kovács Antal (PTE, ETK) látta el.

A kettős karrier lehetőségei (Györfi János, Kovács Antal)

Györfi János és Kovács Antal

A program célul tűzi ki, hogy a sportkarriert befejező sportolók részére kihangsúlyozzák a kettős karrier fontosságát. Lényege, hogy alapul veszi a kettős karrierre vonatkozó Európai Uniós iránymutatásokat, amelyek segítségével nagyobb eséllyel tudnak elhelyezkedni a munkaerő piacon a sportkarrier befejeztével.

A konferencia plenáris ülésén két előadás hangzott el a „Kettős karrier a sportban” témakörben, Guy Taylor és Sterbenz Tamás előadásában.

A plenáris ülést követő szekcióelőadásokat Farkas Judit (TE) „Kettős karrier programfejlesztés a DC4AC projekt után” című előadása vezette be, majd ismét Guy Taylor (Egyesült Királyság) előadása következett, „Kettős karrier, TASS és a jövő” címmel. Ezután hallhatták a résztvevők Chaudhuri Sujit (TE) „Kettős karrier a 21. században” témájú előadását. Majd Havran Zsolt (Budapesti Corvinus Egyetem), „Kettős karrier a hivatásos sportban” és Lénárt Ágota (TE) „Sportolói kettős karrier a gyakorlatban” előadása következett. Zárásként Kovács Antal (Pécsi Tudományegyetem, ETK) „Döntési képességek fejlesztési lehetőségei a sportban” témájú prezentációja következett.

A kettős karrier lehetőségei (Sterbenz Tamás, Farkas Judit)

Sterbenz Tamás, Farkas Judit

A helyszíni és a konferencia utáni beszélgetések, a kérdőíves interjúk alanyai egyöntetűen sikeresnek ítélték a konferencia szervezését és az elhangzott előadások témaválasztását, illetve azok minőségét.

A konferencia megrendezést teljes egészében a DC4AC program finanszírozta.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!