Az Egyetemi Sport Napja
2017. október 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szeptember 20. az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja. Ezen a napon egyszerre több helyszínen, számtalan sportágban összemérhették tudásukat a budapesti egyetemek hallgatói. Erre a jeles alkalomra a Testnevelési Egyetem is delegált csapatokat, méghozzá kosárlabda, labdarúgás és csörgőlabda sportágakból.

Az Egyetemi Sport Napja

Kispályás focicsapatunk. Kép: Czeferner Richárd

A sportnap egyik különlegessége a BEAC és az ELTE Szolgáltató Központja (Fogyatékosügyi Központja és Sportirodája) által szervezett Inkluzív Sportnap, amelynek célja, hogy a sport által közelebb hozza egymáshoz az ép és sérült embereket, élményt, mozgást és kikapcsolódást nyújtson mindenkinek.

A Tüskecsarnok tornatermeiben megrendezett versenyeken az indulók ülőröplabda, kerekesszékes kosárlabda, csörgőlabda sportágak közül választhattak, de megismerkedhettek akár a látássérült karate és a mozgássérült fekvenyomás szabályaival is.

Az Egyetemi Sport Napja

Csörgőlabda játékosaink. Kép: Vecsey Veronika

A labdarúgó és a kosárlabda csapataink egyaránt negyedikek lettek, míg csörgőlabda játékosaink a harmadik helyezést csípték el a sportnapon. A bronzérmet Fóris Norbinak köszönhetjük, aki egyetlen tapasztalt csörgőlabdázóként segítette zöldfülű csapatunkat. Norbi, aki nyáron vette át sportszervező diplomáját, nagy tisztelettel viselte újra a TF-es címert, reméljük nem utoljára.

Az Egyetemi Sport Napja

Bronzérmesek. Fotó: Szabó Lídia Dóra

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!