Irány a Tüske-uszoda!
2019. április 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Pénteken és szombaton a budapesti Tüske-uszodában rendezik az idei egyetemi vízilabda-bajnokságot.

Irány a Tüske uszoda!

A versenyre 11 felsőoktatási intézmény nevezett: a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Eszterházy Károly Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem, no meg mieink, a Testnevelési Egyetem.

A színes kiegészítő programokat is kínáló kétnapos eseményre ingyenes a belépés. Az idei viadalt kiemelten támogatja a Magyar Vízilabda Szövetség, s biztosak lehetünk benne, hogy maradandó élményt nyújt mind a sportolóknak, mind pedig a reményeink szerint minél nagyobb számú közönségnek.

„A vízilabda mellett esport- és cheerleader-verseny is lesz – mondta érdeklődésünkre Lukács Dénes, a Testnevelési Egyetem kancelláriájának munkatársa. – A nézők karszalagot kapnak, amellyel részt vehetnek majd a péntek éjszakai belvárosi partin, ahol garantálva lesz a felhőtlen szórakozás. Egyetemünk mind a három versenyszámban képviselteti magát a kétnapos rendezvényen.” Lukács Dénes nem mellesleg a vízilabda-szakosztályt vezeti egyetemünkön, s ennek kapcsán elmondta: a tervek szerint a közeljövőben megalakul a TFSE pólócsapata.

„Egyelőre létesítménygondjaink vannak, de amint megoldódik, s lesz uszodánk, minden adva lesz a csapat kialakításához – hangsúlyozta. – Szeretnénk, hogy idővel elinduljunk a másodosztályú bajnokságban, egyúttal a magas szintű utánpótlás-képzés elindítására is kiemelt figyelmet fordítunk.”

kép: MEFOB Facebook

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!