Bronzérmet nyert a TF-es Gerei, Kerekes duó kétpárvezésben az Európai Egyetemek Bajnokságán
2023. szeptember 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kitűnően hajrázva, épphogy lemaradt az ezüstéremről a TF-es Gerei, Kerekes kettős kétpárevezésben a Bydgoszczban megrendezett Európai Egyetemek Bajnokságán.

Szeptember 7. és 10. között a lengyelországi Bydgoszcz adott otthont az evezősök Európai Egyetemek Bajnokságának (EEB), amelyen a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet a Csepeli Evezős Klub versenyzője, Kerekes Krisztián és a Műegyetemi Evezős Klub evezőse, Gerei Tamás Ágoston képviselte.

Válogatott sportolóink a normálsúlyú kétpárvezősök versenyszámában álltak rajthoz, és remek teljesítménnyel a harmadik helyet szerezték meg úgy, hogy mindössze 28 századmásodperccel maradtak le a második helyen célba ért török kettőstől. 

„Egyértelműen sikerként éljük meg a harmadik helyet, még akkor is, ha alig maradtunk le a szebben csillogó ezüstről. Mindent kiadtunk magunkból, így egyáltalán nem vagyunk csalódottak, sőt! Kitűnő verseny volt, remek duót alkottunk Gerivel” – értékelt röviden Kerekes Krisztián.

Krisztián most végzett a BA szakedző szakon, „Geri” pedig az MSc képzésen a humánkineziológia szak másodéves hallgatója.

Európai Egyetemi Evezős Bajnokság
Bydgoszcz, szeptember 7-10.
férfi normálsúlyú kétpárevezősök

1. Zágrábi Egyetem 3:08.13 perc
2. Marmara Egyetem 3:15.65 perc
3. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (Kerekes Krisztián, Gerei Tamás Ágoston) 3:15.93 perc

Fotó: Mucsi George

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!